Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija uhvatila napadača na Karana

Boksač izveden pred suca pa pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija je istražnom sucu privela Tomislava Popova za kojeg se sumnja da je u prošli utorak na večer na Rivi u tom gradu fizički napao sina pjevača Gorana Karana, 18-godišnjeg Roku Karana i nanio mu teže ozlijede od kojih se oporavlja u KBC Split.

Karan je Popova, inače boksača, navodno okrznuo ramenom u prolazu, nakon čega je prvo došlo do verbalnog sukoba, a zatim ga je Popov napao.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Nakon dvosatnog ispitivanja, istražni sudac Slavko Lozina 20-godišnji Popov je pušten te će se braniti sa slobode. Priznao je djelo pa nema opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke, ocjena je suca, iako je Općinsko državno odvjetništvo tražilo njegovo pritvaranje upravo zbog utjecaja na svjedoke.

Dosad nije bio osuđivan, pa sudac smatra kako ne postoji opasnost da bi ponovio ovakvo djelo.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj rekla je da se do osumnjičenika došlo nakon obavijesnih razgovora policije sa više osoba za koje se vjerovalo da bi mogli imati informacije o događaju na splitskoj Rivi gdje je u utorak na večer oko ponoći u nesvjesnom stanju pronađen Roko Karan i prevezen u bolnicu.

>> Roko Karan se oporavlja, ali još uvijek ne može govoriti

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni Popov (policija je otkrila samo njegove inicijale T.P.) je nakon privođenja policiji priznao krivnju te izjavio da je udario osamnaestogodišnjeg Roku Karana.

Trener boksačkog kluba Split Davor Jurić je izjavio kako je Tomislav Popov ranije trenirao u tom klubu i bio je darovit boksač, ali da već tri godine nije član tog kluba.

Neslužbeno se doznaje kako je policija jučer obavila kratki razgovor i s Rokom Karanom u KBC Split, gdje je smješten na liječenje nakon što je pronađen na Rivi, ali je on rekao kako se ničeg ne sjeća.

Podsjetimo, Roko je u utorak navečer, pola sata prije ponoći, pronađen na splitskoj rivi u teškom fizičkom i psihičkom stanju. Nalazom krvi nisu pronađeni tragovi alkohola ni opijata u njegovom organizmu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene