Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivac kratki spoj

Rogoznica: Dvije jahte i jedrilica izgorjele u marini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije jahte i jedrilica izgorjele su rano ujutro u rogozničkoj marini Frapa u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Franje Pašalića.

Brodovi su u vlasništvu njemačkih državljana, a za sada nema sumnji na podmetanje požara. Prve informacije nakon očevida govore kako je zapaljenje uzrokovao kratki spoj na jednom od plovila. Šteta još nije procijenjena, a nitko od zaposlenika marine i vatrogasaca koji su ugasili požar nije ozlijeđen. 'Vidjela sam plamen i veliki dim te se začudila. Bojala sam se i povikala suprugu kako gori, ali on se nije niti ustao', rekla nam je Zvijezda Šalov, koja je i jedan od očevidaca požara.

Pročitajte i ovo Jato orki, ilustracija Igra ili nešto drugo? Strava na moru! Kitovi ubojice potopili jedrilicu kod Španjolske: "Udarali su u kobilicu 45 minuta" Slika nije dostupna Krivo spojene žice Greška HEP-a uništila kućanske aparate

>> Izazvao požar u blizini crpke za jahte

 

Dok je većina Rogozničana još spavala, policija je pokušala utvrditi što se dogodilo, a neslužbene informacije su da je požar izazvao kratki spoj. Franjo Pašalić, vlasnik marine nikoga osim policajaca nije pustio blizu mjesta nesreće, a s njim zato suosjećaju kolege iz susjednih marina.

 

Unatoč trudu ronioca, nešto je nafte iz uništenih plovila zaplivalo rogozničkim zaljevom. 'Šteta je to na ugled marine i to se ne može lako nadoknaditi', rekao nam je Krste Babačić, direktor marine u Primoštenu. Sve su naše marine, odgovorno tvrde njihovi direktori bogato opremljene sigurnosnim sadržajima. Nečiji trenutak nepažnje, kad već nastane kratki spoj, najčešće se naziva, nesreća koju je uzrokovao ljudski faktor.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene