Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za 7 kaznenih djela

Monstrum iz Rijeke napokon u zatvoru: Punih sedam godina seksualno zlostavljao kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za niz teških kaznenih djela, prije svega fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje, maltretiranje što je trajalo niz godina, osumnjičen je 55-godišnji Riječanin koji je u utorak poslijepodne smješten u riječki istražni zatvor. Žrtva je, prema dosadašnjim inkriminacijama, bila njegova 32-godišnja kći.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo je i službeno otvorilo istragu protiv 55-godišnjeg Riječanina, te ga osumnjičilo za sedam kaznenih djela - dva kaznena djela rodoskrvnuća, dva teška kaznena djela protiv spolne slobode, dva delikta bludnih radnji i nasilje u obitelji.

Pročitajte i ovo Josef Fritzl Podnijela tužbu Otkriveno gdje je i s kim živi Elisabeth Fritzl: Mještani su pristali na zavjet šutnje - "Svi znaju, ali nitko ne govori o prošlosti" Nasilje, Ilustracija podignuta optužnica Nasilnik pokušao silovati djevojku pa tražio od nje da laže na sudu: Zaprijetio i tužitelju

Tužiteljstvo je "u interesu probitka postupka i zaštite osobnog života žrtve" donijelo rješenje o tajnosti istrage, tako da je i DORH objavio samo šture informacije o slučaju, dok iz policije i suda nije objavljeno ništa.

Dosadašnja istraga pokazala je da je nesretna 32-godišnjakinja bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njezin otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine. Izvori bliski istrazi navode kako se dio gnjusnih događanja, za koje se tereti sredovječni Riječanin, zbio u proljeće prošle godine u stanu u kojem oboje žive. Primjerice, u jednom slučaju ju je, po dosadašnjim sumnjama, razodjenuo, a onda, primijenivši silu te strah žrtve i osjećaj nemoći od ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije, zadovoljio svoj seksualni nagon, a naš zakon takav čin izjednačava sa silovanjem, piše Novi list.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Određena je i visina jamstva od pola milijuna kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, ali, ako se to eventualno dogodi, aktivirat će se mjere opreza, zabrana kontakata i približavanja žrtvi.

Pritvorenom Riječaninu samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od 3 do 15 godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene