Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvojica u pritvoru

Rijeka: Makedonac otet zbog pola milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je izvijestio o kriminalističkoj obradi pritvorenih Makedonaca.

Dvojica makedonskih državljana i jedan hrvatski, koji su u pritvoru u Rijeci te još jedan makedonski državljanin koji je u bijegu osumnjičeni su da su se od studenoga do 21. prosinca na području Hrvatske i drugih država povezali s drugim, zasad nepoznatim osobama s prebivalištem izvan Republike Hrvatske te da su organizirali kako bi oteli jednu osobu i prisilili je da im preda veću svotu novca, priopćio je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala (USKOK), koji istražuje taj slučaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pune ruke posla Dubrovačka policija u akciji: Pali dileri ecstasyja, MDMA te Makedonac s 2,1 kg marihuane Slika nije dostupna Stali mu na kraj u Makarskoj Makedonac lažnim karticama podizao novac s bankomata

Pritvoreni su makedonski državljani K. S. (43 godine) i A. P. (29 godina) te hrvatski državljanin B.S.G. (30 godina). U zahtjevu USKOK-a za provođenje istrage je i makedonski i bugarski državljanin K. M. (54 godine), koji je u bijegu.

>> Rijeka: Trojica pritvorena zbog otmice

Prema pisanju medija, oni su u Rijeku stigli kako bi od jednoga makedonskog državljanina koji je tu boravio doznali gdje je oko pola milijuna eura koji su ukradeni u oružanoj pljački vozila jedne makedonske banke početkom ove godine. Novac nije pronađen, a svi su pljačkaši, osim jednoga, uhvaćeni i osuđeni. Kako navode mediji, žrtva otmice u Rijeci bio je taj član skupine koji je pobjegao iz Makedonije u Hrvatsku.

Trojicu osumnjičenika uhitila je specijalna policija u automobilu u blizini željezničkog kolodvora u Rijeci u utorak navečer, neposredno nakon što su presreli žrtvu otmice na ulici i uvukli je u svoj automobil. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene