Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podigli veće svote novca?

Rijeka: Bugari na bankomate postavljali čitače i kamere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Riječana i jedan muškarac iz Plaškog osumnjičeni su da su s petoricom odbjeglih Bugara u posljednjih mjesec dana na 12 bankomata postavili čitače magnetnih kartica i kamere te u drugim državama podigli veće novčane svote.

Riječka policija pronašla je na opatijskome području prije tri dana osobno vozilo bugarskih registarskih oznaka i u njemu predmete koji se dovode u vezu s kriminalnom skupinom.
Petorica Bugara su u bijegu, a uhićena su trojica hrvatskih državljana koji će danas će biti privedeni u istražni centar Županijskoga suda.

Skupinu se sumnjiči za računalnu prijevaru jer su od 27. srpnja do 28. kolovoza na 12 bankomata postavili tzv. skimmere, to jest čitače magnetnih kartica i minijaturne kamere. Pomoću snimljenih podataka s magnetskih zapisa i PIN-ova prevaranti su u drugim zemljama nekoliko puta podigli veće novčane svote i pritom oštetili dvije banke.

Policija nije otkrila o kolikoj je svoti i o kojim je bankama riječ. Uređaje su izradili sami, svojom opremom, a u stanovima osumnjičenika pronađena je računalna oprema te drugi predmeti kojima su se koristili u prijevarama. (HIna)

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene