Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetio državni proračun

Rijeka: Bivši vaterpolist uhićen nakon polugodišnjeg bijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vaterpolist I.P. (38), nakon bijega u inozemstvo koji je trajao pola godine, danas je uhićen i sproveden u zatvor zbog sumnje da je kažnjivim djelima iz područja gospodarstva državni proračun oštetio za osam milijuna kuna.

Primorsko-goranska Policijska uprava (PU) izvijestila je da je danas u 10,50 sati pronašla 38-godišnjaka iz Kastva, za kojim je zbog više kaznenih djela gospodarskog kriminala bila raspisana međunarodna potraga kao i potraga Županijskog suda u Rijeci, ne navodeći osumnjičenikovo ime. Policija je izvijestila da je potom sproveden u zatvor u Rijeci.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Screenshot Užas u Poljskoj! Automobilom pokosio masu ljudi koji su čekali tramvaj, među 19 ozlijeđenih su i djeca

Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen potvrdio je da se jučer sam prijavio u županijskom sudu nakon čega je pozvana policija kako bi ga uhitila.

On je kazneno prijavljen zbog sumnje da je oštetio državni proračun za osam milijuna kuna pronevjerama putem više tvrtaka koje je otvarao na svoje ime. Sumnjiči se da je počinio kažnjiva djela zlouporabe stečaja, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i pranje novca. Uglavnom je bila riječ o sklapanju fiktivnih ugovora i s tim povezanog prava na povrat pretporeza.

Osim njega, kazneno su prijavljene njegova supruga i sestra te još tri Riječanke koje su radile kao direktorice Petrićevih tvrtaka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene