Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat na zagrebačkim ulicama

Epilog: 20 ozlijeđenih navijača i 19 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojke pokazuju da se uistinu vodio pravi rat na zagrebačkim ulicama.

Osim policajca koji je teško ozlijeđen nakon što mu je nepoznati huligan bacio petardu pod kacigu te mu tako izbio oko još je lakše ozlijeđeno njegovih 18 kolega. Među navijačima je prema službenoj policijskoj evidenciji dvoje teže ozlijeđenih te 18 lakše. Pri navijačkom divljanju oštećeno je sedam policijskih vozila i jedna kamera. Uobičajeno, nastradala su i vozila ZET-a: dva autobusa, dva tramvaja i dva osobna automobila.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ranko Ostojić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Obračun na utakmici Ostojić o neredima na derbiju: "Treba ostaviti policiji da to odrade jer to su kriminalci''

>> VIDEO: Pogledajte MUP-ovu snimku nereda na Maksimiru!

>> Karamarko: Nemam informacija o odmazdi, ali spremni smo

U prostorije policije dovedeno je 89 osoba od toga 65 navijača Dinama i 24 navijača Hajduka. Od toga je 19 osoba dovedeno zbog uništavanja i oštećivanja inventara na stadionu i imovine u krugu stadiona, 11 osoba je odvedeno zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika a 17 osoba je dovedeno iz preventivnih razloga jer su bile pod vidljivim utjecajem alkohola. Dvije osobe su dovedene zbog pjevanja pjesama čiji sadržaj potiče mržnju ili nasilje, dvije zbog pozivanja i poticanja na tučnjavu. 16 navijača je dovedeno zbog sudjelovanja u tučnjavi i napadima na službene osobe.

Nakon provedene prekršajne obrade 48 privedenih navijača je dovedeno sucu za prekršaje, a ostali su pušteni iz službenih prostorija. U moguću vezu sa subotnjim neredima dovodi se i požar tri automobila i motocikla, koji je na Medveščaku i Maksimiru izazvala nepoznata osoba, zapalivši kantu za smeće i kontejner.

U policiji kažu da će svi huligani biti otkriveni. 'Snimke analiziramo, možemo obećati svima koji su pravili nerede, posebno onima koji su napadali policajce da će biti identificirani i da ćemo im pokucati na vrata', kazala je Bikić.

Huliganske ispade danas je osudio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je na tu temu za danas u 13,30 sati sazvao konferenciju za novinare. 'Najoštrije osuđujem divljačko i kriminalno ponašanje 'navijača' za vrijeme i nakon utakmice', stoji u izjavi zagrebačkog gradonačelnika, koji je pozvao sve civilizirane navijače i cijelu javnost da kažu dosta sramoćenju sporta, uništavanju imovine te ugrožavanju i ranjavanju ljudi.

Tko je zakazao u slučaju hrvatskih 'navijača'?

  • Društvo
  • Obitelj
  • Škola
  • Svi pomalo

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene