Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVANREDNA PRESICA

VELIKA AKCIJA POLICIJE Razotkriven lanac krijumčara oružjem, uhićeno 10 ljudi iz skoro cijele Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija je trajala od sredine srpnja do konca studenog, a glavni organizator kupoprodaje ilegalnog oružja s osječkog je područja.

Na izvanrednoj presici osječka je policija danas objavila kako je razotkrila lanac krijumčara oružjem. U akciji koja je trajala od sredine srpnja do konca studenog uhićeno je 10 hrvatskih državljana s područja šest policijskih uprava - Osječko-baranjske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslovačke te Vukovarsko-srijemske.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Provalili u tajne dokumente Hakeri razotkrili! Putin je u velikim problemima: "Ovo se nije dogodilo od početka rata" Policija u Pragu Praška pucnjava Nakon pokolja Češka postrožila zakone o oružju

Glavni organizator kupoprodaje ilegalnog oružja s osječkog je područja i od ranije je poznat policiji. Prijeti mu zatvorska kazna do 5 godina. Gotovo sve zapljenjeno oružje podrijetlom je iz Domovinskog rata. Preprodavači se ne povezuju s terorističkim skupinama, već je isključivi motiv prodaje zarada.

"Ukupno smo pronašli 12 pušaka, tu ima automatskog, poluautomatskog oružja, lovačkog oružja i malokalibarskog. Nadalje, tu su i četiri pištolja, pištolji ručne izrade,10 optika za puške, 7 tisuća komada puščanog i drugog streljiva. Jedan ručni bacač, 7 ručnih bombi, 4 prigušivača, 12 mina...", rekao je Renato Vince iz PU osječko-baranjske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene