Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ranjeni vepar nasrnuo na lovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesetdevetogodišnji lovac Vladislav Starčević iz Dugog Sela lakše je ozlijeđen kad je na nj jutros u šumi blizu mjesta Kuzme kod Voćina nasrnuo ranjeni vepar.

Vepar težak stotinjak kilograma srušio je lovca i kljovama mu
razderao butni mišić u dubinu od 12 centimetara. Iskusni se lovac nije prepao, nego se počeo braniti uhvativši vepra za glavu, ali ga je razjarena životinja ugrizla za kažiprst desne ruke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđena Umjesto divljači upucao ženu: Hitno prevezena u pulsku bolnicu s teškim ozljedama Ivica Budor - 3 USTRIJELJEN U GLAVU Tajnik Hrvatskog lovačkog saveza nakon tragedije u kojoj je ustrijeljen lovac: "Neki kupuju diplome lovca, svjedoci smo da se doslovno šalju poštom"

Unatoč tomu čvrsto je držao vepra sve dok ga drugi lovci nisu
ustrijelili. Hitno je prevezen u virovitičku Opću bolnicu gdje je
zadržan na liječenju.

Po riječima glasnogovornika virovitičko-podravske Policijske uprave Josipa Štajdohara nesretni slučaj se dogodio u lovištu "Papuk" u zakupu Hrvatskih šuma - Šumarije "Voćin" oko 9 sati u tijeku tzv. hajke na divlje svinje.

- Ranjeni vepar skrio se u gustiš. Kad su ga okružili lovački psi, lovci ga nisu mogli dobro vidjeti i u jednom je trenutku iskoristio slobodan prostor, umaknuo psima te napao Starčevića, izjavio je Štajdohar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene