Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije pravilno označio

Radnik HEP-a osumnjičen za utapanje u HE Lešće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je za prometnu nesreću u kojoj su 10. listopada prošle godine u akumulacijskom jezeru Hidroelektrane Lešće kod Bosiljeva smrtno stradale dvije osobe, osumnjičila 38-godišnjeg zaposlenika HEP-a jer nije propisno označio da je prometnica potopljena.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnji Splićanin, zaposlenik HEP-a, kao odgovorna osoba i voditelj projekta gradnje Hidroelektrane Lešće, propustio propisno natpisima i upozorenjima označiti, te ogradom ograditi prometnicu Otok na Dobri - Trošmarija koja je potopljena pri punjenju akumulacijskog jezera, priopćeno je iz Ureda načelnika karlovačke Policijske uprave.

Pročitajte i ovo Sudar u Dvoru pozvani vatrogasci U teškoj prometnoj nesreći automobil u potpunosti izgorio: Tri osobe ozlijeđene Policija Zadržan na liječenju U prometnoj nesreći teško ozlijeđen muškarac iz Slovenije



Zbog tog je propusta, navodi se u priopćenju, osobni automobil  Mercedes varaždinskih registracijskih oznaka sletio u akumulacijsko jezero. Iz vozila su isplivale dvije osobe, 43-godišnja vozačica i 37- godišnji putnik, ali su 70-godišnjakinja i 25-godišnjak ostali u vozilu i smrtno stradali na mjestu događaja.

Policija je protiv osumnjičenog 38-godišnjaka i odgovorne pravne osobe Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnijela prijavu za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, kaže se u priopćenju. U Kaznenom zakonu se, ako je kršenjem propisa koje policija navodi, prouzročena smrt, predviđa kazna zatvora od tri do dvanaest godina.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene