Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio ZZJZ

Putujući sladoledar zarazio djecu salmonelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije potvrdio je kako su se djeca u okolici Slavonskoga Broda prije nekoliko dana otrovala sladoledom kupljenim od putujećeg sladoledara iz jednog sela zapadno od Slavonskog Broda.

U uzorku toga sladoleda otkrivena je salmonela pa su na terenu ponovno izašli sanitarni inspektori, kažu u Županijskom zavodu za javno zdravstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opoziv proizvoda Provjerite zalihe! Povlače se popularne bobice, sumnja se na opasnu bakteriju Slika nije dostupna Sumnja se na sladoled S. Brod: 25 osoba sa simptomima trovanja hranom

Dosada je salmonela potvrđena kod 15 osoba, od njih 50-tak koje su se do danas zbog simptoma trovanja hranom javile u slavonsko-brodsku bolnicu ili obiteljskim liječnicima.

Među oboljelima je najviše djece i to pretežito iz zapadnoposavskih sela u okolici Slavonskoga Broda: Bebrine, Bartolovaca, Kaniže, Sibinja, Slobodnice, Brodskog Stupnika, Šumeća...

>> Slavonski Brod: Salmonelom zaraženo šest osoba

Na Odjelu zaraznih bolesti Bolnice u Slavonskom Brodu hospitalizirano je dvoje djece. Kod 11-godišnje djevojčice potvrđena je salmonela, a jedno i pol godišnji dječak zbrinut je zbog crijevne infekcije. Njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

O epidemiji salmonele županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je i županijskog veterinarskog inspektora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene