Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pulski lihvari ponovno u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Puli danas je prihvatilo žalbu Županijskoga državnog odvjetništva na odluku istražnog suca Ivice Stanića o puštanju iz pritvora predsjednika Uprave Gospodarsko-kreditne banke Izidora Sučića, sina mu Ivana te Roberta Buića iz Pule, koji su osumnjičeni za kažnjiva djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Načelnik Ureda načelnika istarske Policijske uprave Marko Petković potvrdio je večeras novinarima kako je policija zaprimila uhidbeni nalog Županijskog suda, pa će trojica osumnnjičenika, kad budu pronađeni, treći put u desetak dana biti sprovedeni u pritvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Trojica osumnjičenika u tzv. slučaju pulskih lihvara prošli su
četvrtak bili sprovedeni u Istražni centar Županijskog suda pošto se Županijsko državno odvjetništvo žalilo što ih je istražni sudac nakon saslušanja 20. veljače pustio prvi put.

Međutim, istražni sudac Stanić u ponedjeljak je odbio prijedlog ŽDO-a da odredi pritvor navedenim okrivljenicima jer na temelju Zakona o kaznenom postupku moguća žalba protiv takve odluke ne zadržava njezinu provedbu. Zato je istražni sudac naložio da se osumnjičenici puste na slobodu.

Po podatcima istarske Policijske uprave njihova uhićenja u
ponedjeljak, 19. veljače, zapravo su nastavak opsežnije
kriminalističke obradbe koju provodi policija u suradnji sa
Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom od listopada prošle godine, a tragovi lihvarskih ugovora utemeljeni na prijavi desetak oštećenika doveli su policiju do odgovornih u GKB-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene