Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Medulina

Počelo izvlačenje olupine srušenog aviona, akciju otežava bura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Medulina je počelo izvlačenje olupine jučer srušenog akrobatskog aviona, no akciju otežava jaka bura.

Počela je akcija izvlačenja iz mora olupine srušenog akrobatskog aviona koji se jučer oko 15 sati srušio u more kod Medulina, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović koja je rekla i da se još uvijek utvrđuje identitet dvojice muškaraca koji su smrtno stradali u toj zrakoplovnoj nesreći.

Pročitajte i ovo Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo" Katarina Jusić Mezga IDENTITET NIJE UTVRĐEN Misterij smrtonosnog pada aviona: Očevici otkrivaju što su vidjeli i čuli

>> 'Zauvijek nas je napustio naš - Čić Pa! Zbogom prijatelju!'

'Tijela dvojice stradalih prevezena su na odjel patologije pulske Opće bolnice, a njihov identitet bit će utvrđen tijekom sutrašnjeg dana', rekla je Vitasović.

Premda nije htjela potvrditi tu informaciju, pilotska škola Peryton na svojoj je web stranici objavila da je jedan od dvojice poginulih pilot instruktor Siniša Pačić (36).

Akciju otežava bura

Akcija izvlačenja olupine srušenog zrakoplova provodi se s nekoliko brodica, a izvlačenje otežava jaka bura koja puše na tom području.

Zrakoplov marke 'Zlin 9A-KAM', češke proizvodnje i hrvatskih registarskih oznaka prilikom pada i udara u more raspao se u nekoliko dijelova i otpala su mu krila.

Nakon izvlačenja ostaci će biti odvezeni u ACI marinu Pomer gdje će se, kada iz trupa zrakoplova iscuri sva voda, obaviti detaljnji pregled nakon kojeg bi trebao biti poznat točan uzrok nesreće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene