Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traga za počiniteljima

Pula: Kamenim stupovima oštećen Slavoluk Sergijevaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija od jutros traga za nepoznatim osobama koje su noćas na trgu Portarara u središtu Pule iščupali nekoliko betonskih stupića i razbacali ih po trgu pri čemu je oštećen Slavoluk Sergijevaca, dvije tisuće godina star spomenik.

Glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić Jukopila izjavila je kako je policija dojavu o ovom vandalskom činu zaprimila tek jutros oko 8 sati, nakon čega je odmah izvijestila komunalne redare.

Prema dosad raspoloživim informacijama, nepoznati počinitelji su iščupali i razbacali sedam betonskih stupova, koji su se otkotrljali sve do Zlatnih vrata i oštetili ih.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

>> Kajin: Nikakva subregija ne dolazi u obzir

'Ovakvo bahato ponašanje prema takvom spomeniku uistinu je neshvatljivo. Odvaljeni komad je spremljen, policija je napravila uviđaj, a mi ćemo ga pripremiti i zalijepiti nazad na spomenik', izjavio je novinarima Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre pod čijim su patronatom pulske znamenitosti.

Dodao je kako sanacija neće biti toliko težak zadatak. Međutim, istaknuo je, ovo je neprocjenjiva šteta, odnosno vandalizam na dvije tisuće godina starom spomeniku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene