Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nepoznati napadač pucao na Ivu Pukanića, ovaj uzvratio hicima u zrak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ilici je sinoć oko ponoći došlo do pucnjave pred zgradom u kojoj živi Ivo Pukanić. Informaciju je potvrdila i policija, a meta je bio upravo Pukanić.

Nepoznati je napadač ispalio jedan metak na Ivu Pukanića, novinara i suvlasnika 'Nacionala', no promašio ga je, a nakon toga mu se oružje navodno zaglavilo. 

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Pukanić je uzvratio ispalivši dva metka upozorenja u zrak, a napadač je potom pobjegao niz Krajišku ulicu.

Identitet napadača zasad nije poznat.

Glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec rekao je da je najvjerojatnije riječ o pokušaju ubojstva ali da će o svim pojedinostima javnost izvijestiti zagrebačka policija.

Nepoznati počinitelj je oko 23,50 sati u Ilici pokušao usmrtiti Pukanića koji se, prema vlastitoj izjavi, vraćao u svoj stan u Ilici kada mu je u susret došao nepoznati muškarac koji je iz vatrenog oružja u njegovom pravcu ispalio hitac koji ga je u svojoj putanji promašio i pogodio izlog trgovine.

Pukanić je potom otrčao prema obližnjoj zgradi i iz ruksaka izvadio svoj pištolj koji legalno posjeduje. U zrak je ispalio dva hica kako bi zastrašio atentatora koji je potom pobjegao.

U policiji kažu da se za počiniteljem intenzivno se traga.

Pukanić je potvrdio da je noćas napadnut.

- Očekujem da će se državno odvjetništvo i policija o svemu očitovati jer koliko znam mogli bi znati tko je počinitelj i već danas očekujem neka uhićenja, kazao je Pukanić koji smatra da je pokušaj njegova ubojstva rezultat "sramotnih medijskih napisa o odnosima u njegovoj obitelji".

Borovec nije želio odgovoriti sumnja li policija na nekoga. 

- Ako gospodin Pukanić sumnja na nekoga neka to kaže policiji, kazao je.

U Državnom odvjetništvu RH nisu željeli ništa komentirati.

Na web stranici Nacionala objavljeno je da je Pukanić, nakon što je ubojica nestao u Krajiškoj ulici, zvao policiju, no nikoga nije mogao dobiti, pa je potrčao prema policiji koja čuva obližnju zgradu u kojoj živi predsjednik Stjepan Mesić. Ubzro je došla policija koja je skoro do 4 sata ujutro obavljala očevid.

Atentatorov je pištolj s prigušivačem nađen bačen pod automobilom u Krajiškoj ilici, a počinitelja je vidjelo nekoliko svjedoka, navodi se u članku o pokušaju atentata na Pukanića.

O Pukaniću i odnosima u njegovoj obitelji mediji su počeli izvještavati nakon što je njegovu suprugu Mirjanu s lisicama na rukama policija odvela na prisilno psihijatrijsko liječenje. Ona svog supruga optužuje da je pokušava prikazati psihički bolesnom, da ju je zlostavljao i uzeo djete.

Pukanić je to opovrgnuo, rekavši da nije on poslao policiju po suprugu koja je, po njegovim riječima, teško bolesna i opasna po okolinu, te da bi joj razvod dao istoga trenutka, ali da ne zna tko bi tada vodio brigu o njoj.

Pukanić je u međuvremenu, prema pisanju tiska, prodao dio svog udjela u NCL Media Grupi, izdavaču tjednika Nacional, i više nije većinski vlasnik, no zadržao je kontrolni paket od 25 posto. Vlasnik 75 posto tvrtke je austrijski VCP koji je suvlasnik i tri dnevna lista u Srbiji te jedne novine u Češkoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene