Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javite na 192

Kutija s bombom ostavljena pored kante za smeće usred Pule: Policija ponovno upozorava građane na opasnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pulska policija dobila je dojavu o bombi koja je bila u kutiji pored kanti za smeće.

Pulska je policija u četvrtak oko 10 sati dobila dojavu da je kod kanti za smeće u Viškoj ulici pronađena kutija s bombom. Na mjesto događaja izašao je djelatnik Protueksplozijskog odjela koji je ručnu bombu M-52 preuzeo radi uništenja.

Iz policije upozoravaju građane koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim površinama. Posebno se to odnosi na kontejnere za smeće ili parkove, odnosno mjesta koja su dostupna ostalim građanima.

"Eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije 'Manje oružja, manje tragedija', a za to je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Građani takva sredstva mogu predati anonimno, što znači da policijski službenici neće tražiti njihove osobne podatke niti će ih pitati odakle im ta sredstva", priopćili su iz policije.

Podsjećaju one koji pronađu takva sredstva da budu oprezni i da ih ne diraju kako ne bi došlo do aktiviranja i ozljeđivanja. Nakon poziva na broj 192, na teren će izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će ukloniti sredstva i uništiti ih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene