Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijeti im višegodišnji zatvor

Filmska krađa kod Varaždina: Opljačkali povijesnu grobnicu, ukrali predmete neprocjenjive vrijednosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca zbog teške krađe. Provalili su u arheološko nalazište i uništili ga, sad im prijeti višegodišnja kazna zatvora.

Dvojicu muškaraca u dobi od 47 i 42 godine tereti se da su od početka 2013. do listopada 2016. godine u nekropoli na području Arheološke zone Bistričak u Jalžabetu neovlašteno ušli u povijesnu grobnicu i priručnim alatom iskopali bunar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROMETNE NESREĆE Na dvije djevojčice naletjeli automobili dok su prelazile zebru Pao diler u Varaždinu Ide iza rešetaka Pao diler u Varaždinu: Makedonac u autu imao više od 10 kila marihuane, automatsku pušku i revolver

Nakon toga su prodrli u unutrašnjost grobnice, a potom otkopali tunel dužine do trinaest metara i iz unutrašnjosti grobne komore uzeli više predmeta neprocjenjive vrijednosti (fragment fine željezno-dobne zdjele, uzorci spaljene bronce i keltski novčići).

Radi se o lokaciji koja je proglašena kulturnim dobrom i upisana na listu kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Dvojicu muškaraca tereti se da su oštetili i nepovratno uništili arheološko nalazište od nacionalnog značenja i prouzročili neprocjenjivu štetu. Dokaže li im se krivica, prijeti im kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene