Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završeno krim istraživanje

Dvojica uhićena zbog provala teških skoro 100.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragajući za lopovima koji su sredinom lipnja ukrali novac i nakit iz stana hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena, zagrebačka policija uhitila je dvojicu provalnika no među provalama teškima gotovo 100.000 kuna, koje su im navodno dokazane, nije i ona na Lovrenovu štetu.

Na zagrebačkom Županijskom sudu gdje su u srijedu dovedena dvojica uhićenih provalnika starih 29 i 33 godine doznaje se da je cilj policijske akcije provedene u ponedjeljak bio ući u trag provalnicima koji su u lipnju ušli u Lovrenov dvoetažni stan na zagrebačkom Gornjem Bukovcu i pokrali nogometaša koji je unutra spavao.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

No, kako se doznaje na sudu i u zagrebačkoj policiji uhićeni 33-godišnjak osumnjičen je da je 8. lipnja kroz prozor ušao u stan u Mlinovima i ukrao novac, nakit i odjeću vrijedne oko 35.000 kuna, dok 29-godišnjaka policija tereti za tri provale u Alagovićevoj, Rockfellerovoj i Ulici Andrije Buvine.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnjak, 11. srpnja, (na štetu 67-godišnjaka) te u dva navrata u rujnu ove godine (10. i 16.), na štetu 62-godišnjakinje i 52-godišnjaka, na adresama Alagovićeva, Rockfellerova i Andrije Buvine također provalio u stanove i to savladavanjem visine i obijanjem vrata, odnosno prozora. Iz domova je, sumnja se, otuđio novac i razni nakit, pričinivši štetu od oko 61.500 kuna", izvijestila je zagrebačka policija.

Dodaju i da je tijekom kriminalističkog istraživanja pretraženo više stanova i vozila na različitim lokacijama na području Zagreba, gdje su pronađeni skupocjeni predmeti, novac i nakit, "za koje postoji sumnja da potječu iz drugih kaznenih djela". Policija stoga nastavlja s utvrđivanjem drugih nedjela za koje sumnja da su "eventualno počinile osobe obuhvaćene ovim istraživanjem".

Nakon provale u Lipnju Lovren je za Sportske novosti kazao da je u vrijeme provale bio u stanu, ali da ništa nije čuo. Lovren se i 2010. dok je igrao za Lyon našao na meti lopova koji su mu ušli u stan i ukrali razne vrijednosti iz stana te automobil. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene