Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj zastrašivanje?

Provala u ured načelnice Saborskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija danas u uredu načelnice općine Saborskog provodi izvide budući da je tijekom vikenda zasad nepoznati provalnik ušao u prostorije općine, razbacao uredski inventar i dokumente te njih i zidove zalio alkoholom, sokovima i bojom za zidove.

Šteta će biti poznata kad općina dostavi odštetni zahtjev, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava. Glasnogovornica te policijske uprave Tanja Petrić izjavila je  da je uništen ured načelnice općine Đurđice Špehar s dokumentima te da je jučer obavljen očevid, a sada se provode izvidi. Policija će, čim obavi dodatne izvide, Općinskome državnom odvjetništvu u Ogulinu podnijeti kaznenu prijavu zbog 'oštećenja tuđe stvari' protiv zasad nepoznatog počinitelja.

Pročitajte i ovo Potpis Tomislava Tomaševića u uredu gradonačelnika Izazovni zadaci Na vratima ureda zagrebačkog gradonačelnika novo ime: Tomašević od sutra preuzima vlast Slika nije dostupna jedan poginuo Poznati detalji stradanja migranata u šumi kod Saborskog, policija danas iz zraka pretražuje područje

Načelnica Špehar (HSS) izjavila je za da je policiji i Općinskome državnom odvjetništvu rekla da se nju tim činom namjerava zastrašiti budući da je uništen i dio dokumentacije koja upućuje na neprimjereno vođenje općine u prošlome mandatu, kada je načelnik bio Luka Hodak. Načelnica Špehar istaknula je i da je bivši općinski načelnik Hodak izbjegavao obaviti zakonitu primopredaju dužnosti pošto je izgubio izbore. Budući da nije sastavio primopredajni izvještaj, to je učinila ona i htjela je da ga zajedno, pred svjedocima potpišu 1. rujna. On je pred njima to odbio učiniti, a kako ni poslije nije došao potpisati zapisnik, ona je zapisnik i dokumentaciju, kako je rekla, 9. rujna predala Općinskome državnom odvjetništvu u Ogulinu.

Sve je bilo ispremetano

'Znam da je cilj ovog napada da me se zastraši, ali nisu me zastrašili jer sam na sve to bila spremna i kad sam se kandidirala za izbore', rekla je načelnica Špehar. Poručila je počinitelju ili nalogodavcu da je sva financijska dokumentacija sačuvana, da u njezinu uredu nije bilo financijske dokumentacije za koju originali ili kopije ne postoje i na drugim mjestima. Dodala je da se danas liče zidovi i suše dokumenti. Zasad ne može reći nedostaje li što važno jer je sve bilo ispremetano, izvađeno iz košuljica i zaliveno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene