Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala na obiteljsku kuću i probila krov

Protugradna raketa eksplodirala u dječjoj sobi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji iz Garešnice krov je pogodila raketa i napravila štetu na kući. Riječ je o protugradnom projektilu koji je umesto u oblaku ekplodirao na zemlji. Jedna od ispaljenih protugradnih raketa - završila je u dječoj sobi i eksplodirala.

'Udarila je kroz crijep, probila ploču i eksplodirala na podu. Bio je to jak prasak, mislio sam da je grom udario i vidio kako izlazi dim iz sobe. Kad sam ušao u sobu, od dima se ništa nije vidjelo', priča vlasnik kuće Goran Božić iz Garešnice. Roditelji još u nevjerici gledaju u rupe i zapaljeni tepih među dječjim igračkama. Protugradna raketa uletjela je u sobu, u potkrovlju kuće.

Pročitajte i ovo Tuča u Slavonskom Brodu Dobro je biti na oprezu Oluja pogodila dijelove Slavonije, potopila Slavonski Brod: Što nas očekuje danas? Potopljen grad u Rio Grande do Sulu Oluja i poplave Obilne kiše odnijele deset života: "Stanje je iznimno ozbiljno, kao da se suočavamo s ratom"

Deset minuta prije izvukli su ga iz krevetića

Trogodišnjeg Matea samo su desetak minuta prije izvukli iz krevetića. 'Možete pretpostaviti što bi se dogodilo da je dijete bilo ovdje', kaže šokirani otac. Srećom, svi su bili na balkonu i promatrali grmljavinu. 'Znam da kada je u sobi da se igra i da je na sigurnom, a onda se ovako nešto dogodi. Mogli smo danas plakati, ali hvala Bogu što ga je čuvao', kaže uplakana majka Valentina Božić. Još uplašeni, Mateov su krevet premjestili u svoju spavaću sobu.

'U stanju sam tužiti državu'

Ne žele, kažu, živjeti u strahu.  Šteta se procjenjuje na dvadesetak tisuća kuna. 'Krivac se mora naći. Na kraju krajeva tu je i država koja mora odgovarati za ovakve postupke i provoditi takve akcije. Ja sam sada u stanju tužiti državu zbog toga', ljutit je Mateov otac. 

Policija treba ući u trag raketaru

No, prije nego uđe u trag raketaru koji je ispalio projektil u visine i promašio smjer, policija mora pronaći serijski broj. Do sada ga nisu otkrili. Samo prema području iznad Garešnice ispaljeno je 18 protugradnih raketa. Cijela priča u rukama je policije. Pokupili su dijelove koji su ostali nakon snažnog praska. Preostaje im istražiti tko je ispalio neispravnu raketu, koja je umjesto oblaka pogodila kuću garešničke obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene