Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Protjerani rumunjski krivotvoritelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Rumunja, Georg Ciprian Butu (21) i Emilian Juscu (23), pravomoćno su osuđeni na koprivničkom Općinskom sudu kaznom zatvora od deset mjeseci uvjetno do tri godine, te im je izrečena mjera protjerivanja iz Hrvatske na tri godine zbog kažnjivog djela krivotvorenja isprava.

Policija je 31. kolovoza uhitila dvojicu Rumunja sa 79 krivotvorenih bankovnih kartica i novcem te su zadržani u pritvoru do današnje glavne rasprave, a odmah nakon rasprave i donošenja pravomoćne odluke u pratnji policije Rumunji su napustili Hrvatsku, doznaje se od sutkinje Lidije Vuljak. 

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu Ilustracija U susjedstvu Sve više žrtava lažne liječnice: Zarađivala na stomatološkim uslugama i tretmanima protiv starenja

Georg Ciprian Butu i Emilian Juscu uhićeni su na međunarodnom željezničkom prijelazu u Koprivnici. 

Osim 79 krivotvorenih platnih kartica, kojima su dizali novac s tuđih računa na raznim bankomatima, i koje su im oduzete i bit će uništene, u Rumunja je nakon pretrage prtljage i odjeće pronađeno i 18 tisuća eura, 531.900 forinta, 230 engleskih funta, pet sim-kartica te više računa i papirića s ispisanim pinovima kartica.

Kriminalističkom obradbom utvrđeno je kako su Rumunji krivotvorenim karticama kanili na zagrebačkom području uzimati novac s bankomata, a novac koji su krijumčarili u Hrvatsku potječe od počinjenja istih kažnjivih djela u Madžarskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene