Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali pomorac s 'Reine I'?

Pronađeno tijelo u moru kod Mljeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U moru oko četiri nautičke milje zapadno od Mljeta pronađeno je tijelo jednog od, kako se pretpostavlja, članova turske posade trgovačkog broda nestalih nakon što se brod sudario s trajektom kod Drača 19. listopada i potonuo, priopćeno je danas iz Ministarstva mora.

Tijelo je jučer našla i podigla iz mora posada putničkog broda 'MSC Opera' i o tome izvijestila hrvatsku Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. S obzirom na to da je tijelo pronađeno u hrvatskim teritorijalnim vodama, oko 18 sati preuzeo ga je brod 'Danče' Lučke kapetanije Dubrovnik te ga prevezao u Dubrovnik, dok je brod na kružnom putovanju 'MSC Opera' nastavio plovidbu prema Veneciji.

Najvjerojatnije se radi o muškoj osobi, a tijelo je u stanju koje ukazuje da se nalazi više dana u moru. Pretpostavka je da se radi o jednom od nestalih pomoraca s trgovačkog broda 'Reina I' na kojemu je bila turska posada od 10 članova. Prilikom sudara s trajektom 'Ankara', na kojemu nije bilo ozlijeđenih, trgovački brod je potonuo, dva člana posade su preživjela a osam je nestalo.

O pronalasku tijela obaviještena je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja u Ankari, kaže se u priopćenju glasnogovornice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marine Halužan. (Hina)

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene