Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno otkriće iz listopada

Pronađeni ostaci Nizozemca nestalog 2007. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostaci nizozemskog državljanina koji je živio u mjestu Povlja na otoku Braču, a njegov je nestanak prijavljen krajem 2007., pronađeni su u listopadu prošle godine na nepristupačnom terenu, izvijestila je danas splitska policija napominjući kako je vještaćenje kostiju pokazalo da se radi upravo o toj osobi.

"Vještačenjem kostiju, pronađenih 21. listopada 2012. na nepristupačnom terenu u Povljima na Braču, utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima nizozemskog državljanina, stranca na privremenom boravku u Hrvatskoj, rođenog 1956., čiji je nestanak prijavljen 5. prosinca 2007.", kazala je Ana Čepić iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske.

Pročitajte i ovo Ilustracija HOROR U OBITELJI ''O tome svi šute, a ona je ucijenjena zastrašivanjem'': U dijelovima Hrvatske sve je više spolnog zlostavljanja djece Filip Zavadlav potvrdio odvjetnik Filipa Zavadlava iz Svetošimunske prebacili u bolnicu Vrapče, počelo psihijatrijsko vještačenje

>> U moru pronađeno tijelo mrtve žene, policija traži pomoć

Dodala je da se komparacijom DNA profila posmrtnih ostataka s DNA profilom obitelji nestalog, utvrdilo da se podudaraju. Policija je medijima kazala da se, prema do sada prikupljenim saznanjima i utvrđenim činjenicama, najvjerojatnije radi o samoubojstvu, te da je o svemu obavijestila Županijsko državno odvjetništvo.

Nestanak Nizozemca C.W.V. hrvatskoj je policiji u prosincu 2007. godine prijavila Nizozemka S.M. (41) i njezin suprug S.H.M. (48) koji su bili zabrinuti nakon što ga nisu zatekli u kući u kojoj je živio. Iako su ga tražili po mjestu, te vidjeli njegov parkirani automobil i privezani brod cijeli su slučaj prijavili policiji. Navodno je Nizozemac iza sebe ostavio nekoliko oproštajnih pisama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene