Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ga kaznena prijava

Pronađen krivac za požar koji je uzrokovao štetu od nekoliko milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar u poslovnim prostorijama varaždinske tvrtke Vitosa jučer je uzrokovao 46-godišnji muškarac koji je u neposrednoj blizini palio kartonsku ambalažu, izvijestila je danas varaždinska policija.

Očevidom je utvrđeno da je požar buknuo s vanjske strane zidane ograde uz željezničku prugu te se proširio na PVC pokrov montažnog spremišta i dalje na zidani dio objekta koji je gotovo sasvim izgorio.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

Policija navodi kako je zbog sumnje da je izazvao požar provela kriminalističku istragu nad 46-godišnjim zaposlenikom trgovačkog društva za upravljanje, održavanje i izgradnju željezničke infrastrukture iz Zagreba. Utvrđeno je da je on oko osam sati, prilikom obavljanja službe uz željezničku prugu Turčin-Varaždin, upaljačem zapalio odloženu kartonsku ambalažu, nakon čega se vatra proširila na skladište i prodajne prostorije tvrtke u Zagrebačkoj ulici.

>> VIDEO: Pogledajte požar koji je jutros dignuo Varaždince na noge

Protiv 46-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog teškoga kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz nehaja te će tijekom dana biti priveden na ispitivanje općinskome državnom odvjetniku u Varaždinu.

Požar u prostorijama Vitosa buknuo je jučer oko osam sati, a ugašen je oko 12,30 sati. Prilikom gašenja lakše je ozlijeđen 49-godišnji vatrogasac. Po prvim procjenama, šteta je nekoliko milijuna kuna. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene