Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavali i vatrogasci

Teška prometna nesreća u blizini Šibenika, ozlijeđeno sedam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam je osoba ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko podne, u blizini Šibenika.

Ozlijeđeni poljski državljanin u životnoj je opasnosti, a još je šest osoba ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko podne dogodila na županijskoj cesti od Lugovića prema Tromilji, na predjelu Trtar, javlja sibenik.in.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Buzina Policija potvrdila Teška nesreća na rubu grada: U sudaru dvaju automobila ozlijeđeno više osoba Ilustracija Traje očevid Krš na Kvatriću: Sudarili se tramvaj i auto, jedna osoba je ozlijeđena

Još nije poznato kako je došlo do nesreće. Cesta je zatvorena za sav promet koji se preusmjerava preko Gradine. Za sad se zna da su se sudarila dva automobila, jedan poljskih registarskih oznaka, a jedan šibenskih.

'Svi ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu, a kolege javljaju da je jedna osoba iz poljskog auta životno ugrožena. U tom su autu bile još četiri osobe, a u šibenskom dvije, ali još ne znamo težinu njihovih ozljeda' kazao je dežurni u Operativno-komunikacijskom centru šibenske policije.

U spašavanju unesrećenih sudjelovali su i šibenski vatrogasci. Očevid je u tijeku.

Prošlog tjedna na šibenskom području 26 prometnih nesreća

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 13. do 19. lipnja na području šibensko kninske policijske uprave, ukupno se dogodilo 26 prometnih nesreća, 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba lakše i 1 teže ozlijeđena i 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 22 se dogodilo na području Šibenika, 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina su evidentirane 3 prometne nesreće, 1 s lakše ozlijeđenom osobom i 2 s materijalnom štetom, dok je na području Drniša evidentirana jedna prometna nesreća s 1 teže ozlijeđenom osobom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 20, nepoštivanje prednosti prolaska 4, nepropisno kretanje po kolniku 2, i tako dalje, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati -8, 10,00-12,00 sati – 8, 12,00-14,00 sati – 6, i 16,00-18,00 sati – 4, Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale ponedjeljak i nedjelja 8, petak 4, subota , srijeda 2, utorak, četvrtak 1.

260 mjera protiv počinitelja

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeto 260 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (113), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (13), nepropisno uključivanje i isključivanje (12), nepropisno pretjecanje (9), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (6), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 25 vozača i 5 vozila.

Osim toga, 13. lipnja oko 01,00 sati u Vodicama, 40-godišnji vozač je zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom marke „Ford“ šibenskih registracijskih oznaka, kojemu je tom prilikom izmjerena koncentracija 1,86 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog.

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu policija moli sve, a posebno mlade vozače da poštuju prometne propise i ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, radi svoje sigurnosti, a tako i sigurnosti svih ostalih sudionika u cestovnom prometu, a posebno u cilju smanjenja vjerojatnosti nastanka prometnih nesreća koje često za posljedicu imaju tragična stradavanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene