Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz doba Ive Sanadera

Afera Fimi medija: Bivša šefica računovodstva HDZ-a u USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros uhićena Branka Pavošević posljepodne je stigla na ispitivanje u USKOK.

Policija je jutros uhitila Branku Pavošević, bivšu šeficu HDZ-ova računovodstva. 'Za sada ne znam što se mojoj branjenici stavlja na teret, no pretpostavljam da je to vezano uz istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg šefa carine Mladena Barišića', kazao je odvjetnik Veljko Miljević.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Jutros je obavljena i policijska pretraga prostorija kojima se koristi Branka Pavošević. Ona je već ranije ispitivana u sklopu USKOK-ove istrage o Fimi mediji i crnim fondovima vladajuće stranke.

Neslužbeno se doznaje da je bivša šefica HDZ-ovog računovodstva osumnjičena za umiješanost u aferu Fimi media, to jest za izvlačenje novca iz ministarstava i državnih tvrtaka preko privatne tvrtke po kojoj je afera i dobila ime. Bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić u svom je iskazu pred uskočkim istražiteljima iznio prva saznanja da je Branka Pavošević baratala novcem koji se u HDZ slijevao iz poslovanja Fimi-medije s državnim poduzećima. Navodno ga je svakog mjeseca obavještavala koliko im novca treba za tekuće troškove, a potom bi on taj iznos donosio i predavao na ruke. I sve to po uputama i nalogu tadašnjeg šefa stranke Ive Sanadera.

Pavošević je, po pisanju medija, bila šefica HDZ-ova računovodstva od 2003. do 2008., kad ju je smijenio tadašnji premijer Sanader pošto je državna revizija otkrila nepravilnosti u financijskom poslovanju stranke.

HDZ odlučno podržava samostalnost državnog odvjetništva, istražnih organa i sudstva u aktivnostima koje su usmjerene daljnjem raščišćavanju korupcije i organiziranog kriminala.
Financijsko poslovanje stranke potpuno je transparentno što potvrđuje i objava financijskog izvješća na web stranicama stranke, ističe se u priopćenju HDZ-a. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene