Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradale u prometnoj nesreći

NAKON DESET GODINA Priveden osumnjičeni za smrt sestara Filipović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
R.Ž., 46-godišnjak iz okolice Rijeke, priveden je na desetu obljetnicu pogibije sestara Višnje i Gordane Filipović koje su poginule u prometnoj nesreći nadomak benzinske crpke u Cerniku.

Točno na desetu obljetnicu pogibije sestara Filipović, 22-godišnje Višnje i 18-godišnje Gordane, koje su život izgubile 15. prosinca 2006. godine u teškoj prometnoj nesreći nadomak benzinske crpke u Cerniku, u četvrtak navečer je u Općinsko državno odvjetništvo priveden 46-godišnjak R. Ž. iz okolice Rijeke pod sumnjom da je upravo on izazvao tu tešku nesreću, potvrđeno je iz MUP-a.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Sumnja se da je osumnjičeni 46-godišnjak, 15. prosinca 2006. godine oko 20:25 sati, teško kršeći prometna pravila vozilom Renault Clio kod ulaza benzinske postaje Cernik, a kako bi skratio put u pravcu mjesta Čavli, ušao u južnu prometnu traku koja je bila namijenjena isključivo za promet vozila u smjeru sjevera odnosno Kikovice te dolaskom do 76 km i 600 m autoceste A6 oduzeo prednost prolaska Toyoti Yaris, kojom je upravljala pokojna Višnja Filipović, tada 22-godišnjakinja. Ona je, izbjegavajući direktan udar vozila, naglo skrenula udesno uslijed čega se njeno vozilo više puta prevrnulo. Pokojna Gordana Filipović, tada 18-godišnjakinja, ispala je iz stražnjeg desnog sjedišta na kolnik i od zadobivenih ozljeda preminula sljedećeg dana", priopćili su iz MUP-a, dodajući da je ostalo troje putnika iz vozila bilo lakše ozlijeđeno.

Osumnjičenik se na ispitivanju zadržao manje od pola sata, pa se pretpostavlja da se brani šutnjom. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene