Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 800 obavijesnih razgovora

Osumnjičeniku za ubojstvo u Đakovu određen istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila kako je otkriven ubojica 37-godišnjakinje čije je tijelo prije 15 dana pronađeno u šahtu u Đakovu.

Nakon kriminalističkog istraživanja ubojstva 37-godišnje Dijane Vučkovac, istražni sudac osječkoga Županijskog suda odredio je istražni zatvor 58-godišnjem muškaracu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Franjo Jurić dobio je 12 godina zatvora zbog ubojstva slijepe supruge Angele Stigla presuda Slijepu suprugu izbo 25 puta, dobio 12 godina zatvora: "Toliko mi se smračilo zbog te njezine izdaje i jer me povrijedila"

>> Đakovo: Policija traga za ubojicom žene pronađene šahtu

U priopćenju za javnost na mrežnim stranicama Suda navodi se kako je tijelo žrtve pronađeno 5. lipnja 2012. u zapuštenom oknu, u Nazorovoj ulici, u Đakovu.

Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od bijega, jer osumnjičenik nema stalno prebivalište u Hrvatskoj te povremeno boravi u Bosni i Hercegovini, ali i zbog opasnosti od opetovanja kaznenoga djela, s obzirom da je osumnjičenik ranije osuđivan, izvijestio je Sud.

Podsjećamo, u Nazorovoj ulici u Đakovu 5. lipnja oko 15 sati u otvorenoj šahti pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate žene. Njezin je identitet otkriven nekoliko dana nakon što je pronađeno njezino truplo.

800 obavijesnih razgovora

Dasović je potvrdio je kako mjesto ubojstva i mjesto pronalaska tijela žrtve nije isto, da se kazneno djelo dogodilo u Đakovu, ali nije želio komentirati način ubojstva, niti medijske napise kako je žrtva usmrćena davljenjem. Na novinarski upit kazao je kako se osumnjičenik nije opirao uhićenju te da je zbog kaznenoga djela seksualnoga karaktera od ranije poznat policiji.

Dodao je kako su tijekom kriminalističkoga istraživanja provedena četiri očevida, pretraženo šest kuća, jedan osobni automobil, obavljeno oko 800 obavijesnih razgovora, a osim službenika ove PU, u istrazi su sudjelovali djelatnici zagrebačke, vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske Policijske uprave. Napomenuo je kako se zadnje ubojstvo nepoznata počinitelja, na ovome području dogodilo 2007., a da su sva ubojstva, unatrag pet godina, razriješena.
 
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene