Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvor policajcu koji je teško ozlijedio uhićenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćniku načelnika zlatarbistričke policije Davoru Latinu (37) danas je određen jednomjesečni pritvor i pokrenuta je istraga zbog sumnje da je u policijskoj postaji udario i teško ozlijedio uhićenog Gabru Priščana (51) koji je i dalje u komi, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. No, ako istražna sutkinja Erna Dražančić već u petak, 26. listopada u Zlatar Bistrici ispita sedmoricu svjedoka, policajaca iz tamošnje postaje, moguće je da će osumnjičeni već krajem tjedna biti pušten na slobodu, doznaje se od glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bio u lovu Htio pogoditi losa pa pogodio čovjeka u WC-u! Slika nije dostupna Spotaknuo se na stubama Pijani djed pao na 4-godišnjeg unuka i teško ga ozlijedio

Inače, policajac Latin pred istražnom sutkinjom danas nije želio iznijeti obranu od sumnji da je počinio kaznena djela zlostavljanja u službi i nanošenja teških tjelesnih ozljeda za koja je predviđena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, odnosno od jedne do osam godina.

Njega Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku teretiti da je tijekom kriminalističke obrade šakom u glavu udario privedenog 51-godišnjeg Gabru Priščana iz Konjščine koji je potom udario u metalni ormar i pao u komu.

U zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica doznaje se da je njegovo stanje nepromijenjeno. I dalje je u kritičnom stanju i nalazi se na aparatima.

Osumnjičeni policajac je suspendiran, a protiv njega slijedi i
disciplinski postupak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene