Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branili se šutnjom

Pritvor i istraga protiv dvojice Jelavićevih otmičara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Maria Miličevića (46) i Vlade Ćurića (38), dvojice od petorice osumnjičenih za prošlotjednu otmicu bivšega hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Ante Jelavića, danas je na zagrebačkome Županijskom sudu pokrenuta istraga i određen im je jednomjesečni pritvor.

Dvojica osumnjičenika, koji su uhićeni u petak u Zagrebu, privedeni su poslije podne istražnoj sutkinji Jadranki Mandušić pred kojom su se, kako se doznaje od njihovih branitelja Branka Šerića i Milenka Umićevića, branili šutnjom, ne želeći se očitovati o Uskokovom istražnom zahtjevu koji ih tereti za kazneno djelo otmice. Sutkinja je zatim protiv dvojice osumnjičenika pokrenula istragu i odredila im jednomjesečni pritvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Matko Jelavić: 'Hrvatska glazba je falsificirana i korumpirana' Slika nije dostupna Istražili smo Tko su huligani koji se izdaju za prosvjednike?

Za Jelavićevu otmicu Uskok tereti još trojicu osumnjičenika - Milićevićeva sina Vlatka (26), Dalibora Prgometa (32) i državljana BiH Sašu Savinovića (34), koji je jedini u bijegu.

Prgomet je uhićen u subotu u Dubrovniku, nakon čega je priznao nedjelo, te je pušten da se brani sa slobode.

Vlatko Milićević, također državljanin BiH, uhićen je u nedjelju u toj državi, a neki tamošnji mediji, ali i hrvatski tisak, danas su objavili da je radio u zaštitarskoj službi, koja je osiguravala premijera Ivu Sanadera za vrijeme nedavnoga posjeta mostarskom sajmu. Mediji su objavili i fotografiju na kojoj se, kako tvrde, vide Milićević, Sanader, te visoki dužnosnici BiH.

Oteli Jelavića radi milijun eura otkupnine

Petoricu osumnjičenih Uskok tereti da su 8. travnja na parkiralištu u zagrebačkome naselju Utrine oteli Jelavića radi imovinske koristi, odnosno milijun eura otkupnine koju su tražili od obitelji.

Prema istražnom zahtjevu Uskoka, trojica osumnjičenih prišli su Jelaviću s leđa, uhvatili ga ispod ruku i za glavu te ugurali i polegli na zadnje sjedišta automobila. Zatim su mu preko očiju zalijepili traku, a ruke vezali lisicama. Izvan Zagreba su ga prebacili u prtljažnik automobila, te ga u pratnji još dva automobila odvezli prema hrvatsko-bosanskohercegovačkoj granici. U BiH su mu naredili da mobitelom nazove suprugu i izvijesti je da je otet, te da idućega dana mora donijeti milijun eura, jer u protivnom će ga ubiti.

Otmičari su Jelavića nakon toga odvezli u kuću iz koje je, prema osobnom svjedočanstvu, pobjegao kada su ga nakratko ostavili samoga.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene