Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvor autostoperu koji je nožem ranio vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autostoper koji je nožem pokušao ubiti 48-godišnjeg Šibenčanina poljski je državljanin i ima 18 godina.

Zbog osnovane sumnje u pokušaj ubojstva, sinoć oko 19 sati priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku, rekao je načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran na današnjoj konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

Mladi Poljak uhićen je u subotu popodne u mjestu Prapatnici, u trogirskoj općini, nakon dojave građana te je prepraćen u Šibenik. 

Kriminalističkom obradom, istaknuo je Peran, utvrđeno je da je mladić u Hrvatsku ušao prije desetak dana na graničnom prijelazu Goričan. 

Putovao je autostopom, a krajnji cilj putovanja bila mu je Grčka.

Utvrđeno je također da sa sobom nije imao novca, te da je spavao na otvorenom prostoru.

Tako ga je na šibenskom području dok je stopirao na Jadranskoj magistrali kod mjesta Grebaštice u svom automobilu američkih registracija povezao i 48-godišnji Šibenčanin. 

No, kada ga je htio iskrcati u susjednim Šparadićima, mladić se razljutio zbog kratke relacije te je izvadio preklopni nož kojim je napao Šibenčanina i pritom ga lakše ozlijedio po prsnom košu.

Potom su se počeli hrvati, a Šibenčanin je shvativši da mladića neće uspjeti svladati, pobjegao iz svog vozila koje mu je Poljak ukrao i odvezao se prema Splitu, točnije do Marine gdje je automobil ostao bez goriva.

Tu je mladić ostavio vozilo i dalje nastavio pješice do Prapatnice gdje je uhićen.

Njegovu uhićenju pomogle su i snimke nadzornih kamera iz šibenskog trgovačkog centra Dalmare u koji je Poljak svratio, a zahvaljujući kojima je policija utvrdila njegov izgled te je precizan opis dostavila medijima i pozvala građane da se jave ukoliko vide ili nešto doznaju o osumnjičeniku.

Po riječima načelnika šibenske policije Branka Perana, za sada nema informacija o tome je li 18-godišnji mladić iz Poljske tijekom svog desetogodišnjeg boravka u Hrvatskoj počinio još kakvo kažnjivo djelo, a o njemu su zatraženi podaci i od poljskog Interopla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene