Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branit će se sa slobode

Pripuz platio 7,5 milijuna kuna jamčevine, ostali osumnjičeni nisu skupili dovoljno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz u utorak je uplatio 7,5 milijuna kuna jamčevine kako bi se, uz obećanje da neće utjecati na svjedoke, mogao braniti sa slobode u istrazi pokrenutoj zbog sumnje da je osnovao kriminalnu skupinu s kojom je iz tvrtke izvukao 98 milijuna kuna i pritom utajio 22 milijuna kuna poreza.

Za razliku od Pripuza njegovi suosumnjičenici nisu uspjeli prikupiti znatno manje jamčevine od 300.000 do 500.000 kuna pa će ostati u istražnom zatvoru do uplate i obećanja da će se na slobodi pridržavati mjera opreza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obišli pogone Amerikanci žele vlasništvo u C.I.O.S.-u Petra Pripuza Slika nije dostupna Nepoznati uzroci Zelena akcija traži sankcije za C.I.O.S: "Požari u tom postrojenju postali su tradicija"

Iako je uhićenje, a i određivanje istražnog zatvora 1. lipnja Pripuz dočekao u bolnici u ponedjeljak navečer ipak je odveden u Remetinec jer je u međuvremenu, s uputnicom za Kliniku Magdalena, otpušten iz bolnice na Svetom Duhu.

U zatvoru je prenoćio, nakon čega je odveden na ročište na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je dao uplatnicu za jamčevinu i obećanje da će se pridržavati određenih mu mjera opreza. Potom je nakratko ponovno vraćen u Remetinec, ali samo radi razduživanja i puštanja na slobodu.

No, njegov sin Ante, koji se u petak pojavio u Remetincu nakon što je danima bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, još će neko vrijeme provesti iza rešetaka, jer sud još nije odlučivao o četiri milijuna kuna jamčevine koju je on ponudio u zamjenu za istražni zatvor.

Obrana od početka tvrdi da Uskok Pripuzu ne može dokazati da je osnovao kriminalnu skupinu kako bi izvukao 98 milijuna kuna i pritom utajo 22 milijuna kuna poreza. No, Uskok s druge strane ustraje u sumnjama da je od početka 2012. do svibnja ove godine radi izvlačenja novca ustrojio "zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike", među kojima je i njegov sin Ante te nekoliko direktora u više tvrtki za prikupljanje otpada. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene