Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pri izvlačenju mreže metalna konstrukcija ubila ribara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom izvlačenja ribarske mreže na brodu Mirna 2 kod Umaga, jučer oko 18 sati i 30 minuta, dogodila se teška nesreća u kojoj je 50-godišnji ribar Silvano Modrušan smrtno stradao, a drugi je teško ozlijeđen.

Tijekom izvlačenja mreže pala je metalna konstrukcija kolotura za podizanje mreža, srušila se na članove posade i teško ozlijedila dva ribara. Prema prvim neslužbenim informacijama, kolotur se s visine od nekoliko metara srušio na ribara i na mjestu ga usmrtio.

Pročitajte i ovo Spašavanje pronađenog muškarca zarobljenog u kamionetu - 2 Pronašli ga ribari FOTO Šest dana nakon nesreće bio je zarobljen ispod mosta: "Pokušao je vikati i vrištati, ali nitko ga nije čuo" Slika nije dostupna Kod otočića Čavatula U Pašmanskom kanalu pronađen mrtav ribar

U ovoj ribarskoj tragediji sreće u nesreći je imao Zlatko Maretić. On je zadobio posjekotinu od 6 centimetara na glavi, no bez težih posljedica. Danas je već otpušten iz bolnice.

'Elementi su se rasprsnuli, naravno, i prilikom letenja, nažalost su udarili jednog i drugog ribara u glavu. Tako da je jedan dobio lakše ozlijede, koji je prevezen na hitnu pomoć u Pulu, a jedan je preminuo na licu mjesta', rekao je Petar Bonašin, načelnik sigurnosti lučke kapetanije Pula.

Uz zapovjednika broda Zvonimira Milešina, na Mirni 2 bilo je sedam članova posade, a nitko drugi nije ozlijeđen. Lučka kapetanija i policija obavili su očevid, a zapovjednik broda i vlasnik sutra će uz odvjetnika dati izjavu u Lučkoj kapetaniji Pula.

Brod se nalazio na 10 milja od Umaga i plovio u pravcu Italije, piše Regional Express. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene