Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opečene mu ruke i kosa

Preživio eksploziju plinske boce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamdesettrogodišnji Vladimir Špoljarić u četvrtak oko 20,10 sati zamalo je stradao u eksploziji plinske boce koja je eksplodirala u njegovoj obiteljskoj kući u Pitomači.

Snažna eksplozija uznemirila je susjede, a razbijena stakla s prozora prosula su se po državnoj cesti D2 koja se nalazi tek nekoliko metara od njegove kuće koja je u ekploziji teško oštećena.

Pročitajte i ovo Eksplozija plina u Varaždinu Strava u autoservisu FOTO Detalji eksplozije u Varaždinu: Tri osobe završile u bolnici, opečen i učenik (15), bio je na praksi Slika nije dostupna Očevid u tijeku Eksplozija u Otoku kod Sinja: Muškarcu u kuhinji eksplodirala plinska boca, zadobio opekline na ruci i nozi

'Kako je moglo biti tata je dobro prošao i dobro se osjeća. Rekao mi je da je krenuo upaliti plinsku peć. Opečene su mu ruke i lice, kosa mu je gotovo sva nagorjela kao i odjeća koju je imao na sebi, kaže njegova kćerka Božica Đođ koja je došla obići kuću i ponijeti ocu lijekove za srce i tlak.

Susjedi tvrde da je starac nakon ekplozije sam izašao iz obiteljske kuće u kojoj je buknuo požar koji su ubrzo ugasili vatrogasci iz Pitomače. Unatoč godinama i bolesti sam je sebi uljem namazao opekotine po rukama, a potom su mu liječničku pomoć pružili u Službi hitne medicinske pomoći u Pitomači i prevezli ga na daljnje liječenje u Opću bolnicu Virovitica.

Unuk ga dopratio do bolnice

Unuk Silvio Špoljarić je teško opećenog djeda, koji je prema njegovim riječima, van životne opasnosti i dobro izdržva opekotine, dopratio do virovitičke bolnice.

'Djeda Vladu sve to kao da nije previše uznemirilo. I opekotine i sve drugo dobro podnosi, pa se nadam da će ubrzo kući, kaže unuk Silvio. Na maloj obiteljskoj kućici vidljivi su tragovi eksplozije koja je teško oštetila krovište kuće, zidove, prozore i vrata, ali se kućica, kako to biva u sličnim ekplozijama plina, ipak nije raspala. Policija i protupožarna inspekcija najavili su da će u petak ujutro obaviti očevid i utvrditi sve okolnosti u kojima se dogodila ova nesreća koja je, na sreću, završila bez tragičnih posljedica. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene