Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sletjela u jarak

Varaždin: Prevrnula se cisterna s kiselinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na cesti Varaždin -Ivanec kod mjesta Selnik sinoć se prevrnula cisterna s kiselinom, koja nije istekla u okoliš, a pretakanje je počelo jutros u 7 sati.

Mjesto događaja osiguravaju vatrogasci i policija, a taj dio ceste (D35) kroz Selnik zatvoren je za promet. Dok traje pretakanje, iz preventivnih razloga evakuirne su obitelji iz pet kuća u krugu od 100 metara od mjesta događaja, rekao je Božidar Horvat iz Javne vatrogasne postaje Varaždin. Pretakanje će potrajati jer je tekućina gusta, a kad počne podizanje cisterne, bit će isključena i struja, da ne bi došlo do problema s dizalicama i vodovima, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna nesreća Afganistan: 51 mrtvih u sudaru autobusa i cisterne Slika nije dostupna Moguća ekološka katastrofa U Rajnu se prevrnuo tanker s 2.000 tona kiseline

Cisterna s 23.320 kg lupencida sletjela je sinoć u odvodni jarak, a policija je izvijestila da tekućina iz nje ne istječe, priopćila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Na mjesto događaja izišao je inspektor zaštite okoliša, utvrdio da teret ne istječe iz cisterne i o stanju obavijestio Državni zavod za toksikologiju. Do jutra, kad je počelo pretakanje, na mjestu događaja dežurali su vatrogasci i policija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene