Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prevario Podravsku banku za 145.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija prijavila je 30-godišnjaka koji je na prijevaru i krivotvorenim podacima o zaposlenju ishodio zajam u Podravskoj banci te ju oštetio za 145.000 kuna.

Policija je danas izvijestila da je Tomislav J. krajem 2003. u zagrebačkoj poslovnici Podravske banke dostavio zahtjev za kredit radi kupnje automobila.

Pročitajte i ovo Ilustracija rezultati Eurobarometra Hrvati ne vole euro, a zbog uvođenja nove valute ne osjećamo se ni više Europljanima Slika nije dostupna Pljačka Podravske banke Ukrao milijun kuna prebacujući novac prijatelju na račun

U rubrici "podaci o zaposlenju" naveo je da je zaposlenik zagrebačkog poduzeća Ladani promet, što je i ovjerio krivotvorenim pečatom poduzeća te je potpisao nepostojeću odgovornu osobu.

Tako krivotvorenu dokumentaciju predao je službenicima banke koji su mu odobrili kredit, a ugovor je potpisao krajem studenog 2003. i ovjerio ga kod javnog bilježnika.

Banka mu je isplatila 108.000 kuna zajma koji Tomislav J. nije otplaćivao, a ukupna šteta do kolovoza prošle godine iznosila je 145.146 kuna.

Policija je protiv osumnjičenog podnijela izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Zagrebačka policija također je izvijestila da je jučer ispred jednog zaprešićkog kafića, uz uporabu prisile, uhićen 45-godišnjak koji je u alkoholiziranom stanju (2,19 promila) tukao svoju 20-godišnju kćer.

U policiji kažu da je Ivan P. bez ikakvog povoda napao kćer Ivanu, koja je, nakon što je u njezinu obranu stao 28-godišnji bratić, njemački državljanin, pobjegla u kafić.

Tamo su ubrzo stigli policajci koji su pijanog oca, budući da je pružao otpor i vrijeđao ih, vezali 'lisicama' i priveli.

Nad njim se provodi kriminalistička obrada nakon koje će, uz
prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira, biti izveden pred prekršajnog suca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene