Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivo prikazao nesreću

Prevarili osiguravateljsko društvo za 23.400 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnju da su 26-godišnjak i 28-godišnjakinja, oboje s područja Ližnjana kod Pule, počinili kazneno djelo prijevare na štetu osiguravateljskog društva, priopćila je danas istarska Policijska uprava.

Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak lažnim prikazivanjem činjenica prevario osiguravateljsko društvo kad je ispunio zahtjev za naknadu štete iz automobilske odgovornosti. Naime, 26-godišnjak je prijavio štetu na motociklu, navevši da je nastala 13. listopada prošle godine na cesti Valtura – Šišan kod Pule i da ju je izazvao osobni automobil kojim je upravljala 28-godišnjakinja. Ona je tada popunila i potpisala 'europsko izvješće o prometnoj nezgodi', a osiguravateljsko društvo isplatilo je 26-godišnjaku ukupno 23.400 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušaji prijevara Porezna uprava objavila upozorenje vezano za povrat poreza: Pažljivo čitajte! Pošta - 1 Budite na oprezu Prevaranti imaju novi način na koji varaju građane: "Odmah sam znala da je nešto čudno..."

Zbog sumnje da se prometna nesreća nije dogodila onako kako navode sudionici, predmet o prometnoj nesreći dostavljen je Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu. Djelatnici toga centra utvrdili su da se nesreća nije dogodila kako je navedeno u izjavama oštećenika.

Stoga će 26-godišnjak i 28-godišnjakinja biti kaznena prijavljeni jer su počinili kazneno djelo prijevare. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene