Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Za krvavu pljačku Fine ukupno 93 godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zagrebu izrečena je nepravomoćna presuda za pljačku Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, u kojoj su ubijena dvojica zaštitara.

Zagrebački Županijski sud danas je na kazne od četiri do 40  godina zatvora nepravomoćno osudio pripadnike kriminalne skupine koja je izvela krvavu pljačku Fine 2005. u kojoj su ubijena dvojica zaštitara te u nizu razbojničkih akcija od 2004. do 2008. opljačkala više od šest milijuna kuna.

Skupina koja je opljačkala više od šest milijuna kuna iz novčarskih institucija, među kojima je i poslovnica Fine u kojoj su 2005. ubili dvojicu zaštitara, djelovala je planski i organizirano, znajući kada dolazi novac, kazala je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Renata Miličević, obrazlažući presudu.

Dubravko Žugelj koji je osuđen kao egzekutor dvojice zaštitara Sokol Marića osuđen je na 40 godina zatvora, dok je organizator svih ostalih razbojništava Ivan Boršić dobio 10 godina. Osjetno manja kazna dosuđena mu je jer su na temelju njegova priznanja otkrivena nedjela cijele skupine.

>> Jake mjere osiguranja na suđenju za krvavu pljačku Fine iz 2005.

Ante Roso, koji je po Boršićevom priznanju organizator masakra u Fini u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici, u odsutnosti je osuđen na šest godina, Ivica Štrk na jedinstvenu kaznu od 10 godina, Ivan Tucman na četiri godine, Dražen Elčić dobio je šest godina, Jurica Tumpak četiri i pol godine, Fehko Imamović osam godina, a Marijo Palić pet godina zatvora.

Optužbi su oslobođeni Dražen Bekavac te Krsto Bilobrk kojeg se teretilo da je opljačkan novac 'prao' kupujući nekretnine.

Za masakr u Fini u rujnu 2005. u kojemu su ubijeni zaštitari Dragu Renara i Stipu Mušara ranije su bili optuženi Nenadu Filipoviću i još petorica, no sud ih je oslobodio, iako je policija tvrdila da je slučaj riješen. Filipović je u međuvremenu pronađen mrtav u kući svog ratnog zapovjednika u Pakoštanima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene