Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeno suđenje

Preporučili mu Fimi mediju jer je 'bliska HDZ-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik Mladen Drpić s Fimi medijom je sklopio nekoliko ugovora za poslove koji nisu obavljeni. Ipak, bio je uvjeren da će mu to pomoći u poslovanju, s obzirom da je tvrtka, kako je čuo, 'bliska HDZ-u'.

Suđenje u slučaju Fimi medija, preko koje se navodno punio HDZ-ov crni fond, danas je nastavljeno svjedočenjem zaposlenika tvrtki koje su marketinškoj agenciji, po kojoj je nazvana najveća hrvatska korupcijska afera, plaćali pozamašne svote za poslove koji nikada nisu obavljeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za Fimi mediju 'S Barišićem i Pavošević sam brojala milijune' Slika nije dostupna Nastavak suđenja Milković: Barišić je slovio kao moćan čovjek

>> Slučaj Fimi medija: HDZ-u donirao dva milijuna 'u humanitarne svrhe'

Jedan od svjedoka, suvlasnik tvrtke Chemina Mladen Drpić, potvrdio je da je preko četiri fiktivna ugovora Fimi mediji dao gotovo 625 tisuća kuna uvjeren da će mu to "pomoći u poslovanju" te da je novac ustvari donacija HDZ-u. Drpić je na zagrebačkom Županijskom sudu ispričao da je za Fimi mediju prvi puta čuo još 2005. od Mladena Bradača iz CROSCO-a koji je tu agenciju preporučio rekavši da je "bliska HDZ-u".

I Bradač je ranije svjedočio ističući da je CROSCO s Fimi medijom poslovao na preporuku optuženog bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića, koji je priznao USKOK-ove optužbe da je preko Fimi medije iz državnih institucija i tvrtki izvučeno više od 70 milijuna kuna.

Očekujući "poboljšanje poslovanja i povećanja prihoda" Drpić je Fimi mediji za poslove koje nisu obavili 2005. platio dva računa od po 125 tisuća kuna, godinu kasnije 199 tisuća kuna, a 2007. godine 175 tisuća kuna. Iako je u istrazi kazao da je fiktivne račune platio jer je to "morao učiniti" danas je ublažio iskaz rekavši da je želio donirati HDZ te da na početku nije znao da će ugovori biti fiktivni.

Suđenje se nastavlja poslijepodne ispitivanjem novih svjedoka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene