5760
5760
5760
5760
5760

Prekinut lanac krijumčarenja cigareta iz Srbije

  • , 06.11.2006., 15:02
  • Autor:
  • komentara

Osječka policija i carina prekinuli su lanac organiziranog krijumčarenja cigareta iz Srbije na tržište Europske

 
 
 
 
Zaplijenjeno 8277 kutija cigareta
Zaplijenjeno 8277 kutija cigareta

unije, pri čemu je u osam tegljača jedne srpske tvrtke otkriveno više od 8000 kutija cigareta.

Glasnogovornica PU Edita Roterbauer rekla je da je pretragom šest kamiona jedne srpske tvrtke, koji su na granični prijelaz Erdut stigli u noći s 1. na 2. studenoga, u aluminijskim nosačima za ceradu otkriveno 6559 kutija raznih cigareta.

Dodala je da su svi vozači, nakon kriminalističke obrade, privedeni u istražni centar osječkoga Županijskoga suda, uz kaznenu prijavu za izbjegavanje carinskoga nadzora.

Budući da su dva kamiona iste tvrtke prethodno prešla granični
prijelaz i ušla u Hrvatsku, načelnik Odjela za nadzor osječke
Carinarnice Davor Petović rekao je da su mobilne ekipe za suzbijanje krijumčarenja prvi kamion zaustavile na naplatnim kućicama kod Županje, dok je za drugo vozilo obaviještena odredišna granična ispostava Bregana, gdje je kamion i zaustavljen.

Kamioni su u konvoju prepraćeni u osječku zračnu luku Klisa, pa je njihovim pregledom ukupno pronađeno 8277 kutija cigareta "Marlboro", "Marlboro lights", "Davidoff", "Memphis" i "Lucky Strike". 

Cigarete su oduzete, vozila su zadržana do završetka sudskog procesa, a protiv počinitelja su pokrenuti odgovarajući postupci, dodao je Petović.

Ocijenio je da je ovom akcijom presječen lanac krijumčarenja cigareta iz Srbije prema Europskoj uniji, kojim se organizirano prevoze cigarete prema Italiji, a koriste se kamioni koji prevoze merkantilni kukuruz.

Na novinarski upit Petović je rekao da je riječ o istom poduzeću koje je bilo predmetom istrage u prethodnoj velikoj zapljeni 27.000 kutija cigareta, potkraj rujna u Erdutu.

Procjenjuje se da cigarete zaplijenjene u posljednjoj akciji na našem tržištu vrijede više od 165.000 kuna, a na tržištu EU i dvostruko do trostruko više.


Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se