Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško kazneno djelo

Pet godina zadarskom silovatelju - Šokiran u sudnici brisao suze!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac (38) brisao je suze tijekom izricanja presude, šokiran visinom izrečene mu kazne.

Poznati 38-godišnji Zadranin, inače organizator koncerata i glazbenih događanja, u petak je na Županijskom sudu osuđen na pet godina zatvora 'zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode izjednačenog sa silovanjem kojeg je počinio nad maloljetnicom', javlja zadarski.hr.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Prištini pozvali na akciju Užas u susjedstvu: Petorica silovala djevojčicu usred bijela dana, tisuće ljudi prosvjeduju na ulicama Poruke Bojana Ivoševića - 3 IVOŠEVIĆ KAŽE DA JE RECIKLAŽA Nastavak splitske seks-afere, pogledajte prepisku Ivoševića i djevojke iz Srbije: "Možda nema problema, izgleda da si dovoljno stara. Dolaziš?"

Tijekom objave presude suca Borisa Radmana, Zadranin je šokiran visinom kazne brisao suze. Nakon objave je s lisicama na rukama sproveden u zadarski istražni zatvor.

Manipulativne sposobnosti osuđenog muškarca, kao i teško zdavstveno stanje djevojke koja se koja se zbog posttraumatskog straha liječila u psihijatrijskoj ustanovi sudac je uzeo kao otegotne okolnosti.

Prema optužnici, Zadranin se maloljetnici, za koju je znao da nikada nije imala spolne odnose, predstavljao kao menadžer i obećavao joj nastupe u različitim bendovima.

'Ubio sam silovatelja svoje kćeri, a genitalije mu spalio ugrijanim kliještima'

Inače, on se za vrijeme trajanja postupka branio se sa slobode, a suđenje je zbog zaštite žrtve bilo zatvoreno za javnost.

'U obrani nije pokazao žaljenje već je kazao da bi djevojku volio pogledati u oči da mu ona kaže je li joj to učinio. Ovakvom kaznom želimo utjecati na sve moguće počinitelje ovakvih kaznenih djela', rekao je u obrazloženju sudac Radman.

Zločin iz lipnja 2011.

Kako je navedeno u optužnici, brutalni zločin dogodio se 28. lipnja 2011. godine u stanu u Zadru. Muškarac je maloljetnicu, koja je povremeno konzumirala droge, spolno zlostavljao nakon što joj je obećao 300 kuna.

FOTO Tinejdžeri joj prijetili silovanjem, evo njezine osvete!

Prije nego joj je dao novac, od nje je tražio da sjedne na kauč te ju počeo dirati i stavljati ruku pod majicu, navodi se u optužnici. Skinuo je hlače i tražio da ga oralno zadovolji, a kada je to odbila skinuo joj je hlače i silovao je prstom unatoč njezinom konstantnom opiranju rukama i nogama.

Tek kada mu je zadala udarac koljenom u trbuh odustao je.

Iskaz vjerodostojan

Dva tjedna kasnije djevojka je događaj prijavila policiji. Vještaci su njezin iskaz ocijenili vjerodostojnim i životnim. Utvrđeno je i da je maloljetna djevojka proživjela traumu koja ju je dovela do toga da se samoozljeđuje, osjeća 'ljigavo' i udara glavom u zid.

Inače, djevojka je kod muškarca znala provremeno prespavati, a on joj je pisao seminare za školu i govorio da će čekati koliko god treba da stupe u seksualni odnos.

Mađarska policija okrivljuje žrtve za silovanje

On pak tvrdi da ga je djevojka odlučila prijaviti jer je zatražio povrat novca koji joj je posudio.

Utvrđeno je i da je muškarac iskoristio sukob djevojke s roditeljima, kao i njezinu sklonost drogama kako bi došao do spolnog kontakta. Djevojku je učio 'growlati' riječi među kojima su nazivi spolnih organa.

Javljao se i drugim maloljetnicama

Putem Facebooka javljao se drugim maloljetnim djevojkama s pitanjima 'jesu li se ikada kao odrasle pomokrile u hlače' i 'bi li se htjele pomokriti po svom dečku', piše zadarski.hr. 

Takve i slične kontakte održavao je s još 20-ak maloljetnih osoba, a cilj mu je prema sučevim riječima bio ostvarivanje spolnog kontakta s njima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene