Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Drama u Zaboku

Ugašen požar u hali s kemikalijama Regeneracije, jedan radnik ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je jutros oko 9:40 izbio u tvornici tepiha 'Regeneracija' u Zaboku i koji je lokaliziran oko podneva ugašen je nešto prije 20 sati, rekao je zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražen Sinković.

'U tijeku je raščišćavanje opožarenog skladišta', kazao je Sinković, dodavši da će cijelu noć vatrogasci dežurati na požarištu, koje će se zbog visoke temperature i vlage pariti još nekoliko sati.

Visoka temperatura oštetila je nosivost objekta i krovnu konstrukciju koja se dijelom urušila u skladište u kojem su izgorjele bale tekstila. U proizvodnom dijelu vatra i vlaga oštetili su neke strojeve, kazao je Sinković.

U požaru je lakše ozlijeđen jedan radnik koji je nakon medicinske obrade pušten kući.

Uzrok požara utvrdit će policija i inspektori zaštite od požara, a prema prvim podacima vatru je izazvao mehanički kvar zbog kojeg je došlo do iskrenja.

Direktor tvrtke Anđelo Švaljek rekao je da je o materijalnoj šteti još rano i teško špekulirati. Dvije trećine radnika 'Regeneracije', koja svoje proizvode izvozi uglavnom na strano tržište, ne može raditi dok se ne sanira šteta, kazao je Švaljek.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Slika nije dostupna Stotinjak radnika bez posla Očevid u zabočkoj Regeneraciji još nije započeo

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe i više Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Zagorja.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene