Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzeo 200.000 kuna

Poštanski službenik krivotvorio potpise i uzimao mirovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija privela je 47-godišnjeg zaposlenika Poštanskog ureda u Gračacu osumnjičenog da je krivotvoreći potpis na potvrdama i nalozima uzimao tuđe mirovine i tako prisvojio 200 tisuća kuna.

Istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću priveden je uz kaznenu prijavu za kaznena djela pronevjere i krivotvorenja isprava, izvjestila je jutros zadarska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti"

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od 2001. do 2004. u više navrata podizao mirovine i zaostatke mirovina na ime druge osobe. Pritom je na naloge i potvrde potpisivao stvarnog korisnika mirovine. Krivotvorio je potpis i takve lažne podatke dostavljao u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Na taj je način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 200 tisuća kuna. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene