Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Polio se benzinom zbog svojih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U središtu Duge Rese 44-godišnji muškarac danas oko podneva polio se benzinom i prijetio samospaljivanjem, tražeći svoja prava u vezi sa sporom s Hrvatskim šumama, a nakon nešto više od sat vremena predao se policiji.

Kako se doznaje u Policijskoj upravi karlovačkoj, 44-godišnji
hrvatski branitelj Rudolf Benković oko 12,15 sati parkirao je svoj
automobil na središnjem raskrižju u Dugoj Resi te se polio benzinom, zaprijetivši da će se zapaliti. Pri tom je vikao kako je nepravedno osuđen na tri mjeseca zatvora za sječu šume, jer je šuma njegova, o čemu ima valjanu dokumentaciju.

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 Neslužbeno Loša vijest za vozače: Sljedeći tjedan poskupljuje jedna vrsta goriva Slika nije dostupna Branitelj se polio benzinom i zapalio

Na mjesto događaja došli su vatrogasci, policija i gradonačelnik Ivan Baršić, koji su ga pokušali smiriti, a gradonačelnik mu je predložio da odu u u Gradsku vijećnicu kako bi ondje, u nazočnosti novinara, razgovarali o problemu.

Policija je potom SMS-om u Gradsku vijećnicu pozvala predstavnike javnih glasila koji su ondje stigli oko 13,30 sati.

Benković, koji je oženjen i ima dvoje maloljetne djece, ispričao je
detalje svog spora s Hrvatskim šumama.

Na pitanje kakvu pomoć očekuje od novinara, rekao je da "samo želi javno ukazati na nepravednu presudu na Općinskom sudu na tri mjeseca zatvora", te dodao kako se na današnje prijetnje odlučio jer je Hrvatska "postala 'benzin država' u kojoj se pravda može ostvariti samo prijetnjama i benzinom".

Dodao je kako nema redovite prihode te ustvrdio da se država bolje ponijela prema srpskom agresoru nego što se odnosi prema hrvatskim braniteljima.

Gradonačelnik Baršić izjavio je novinarima da je Benkoviću "otvorio vrata Gradske vijećnice i omogućio susret s novinarima u dogovoru s policijom" te da je "smisao toga da se spasi jedan život, a svoje će probleme Benković morati riješiti preko tijela pravne države".

Oko 14,30 sati Rudolf Benković je odveden na saslušanje, a u
večernjim satima u PU karlovačkoj doznaje se da policija utvrđuju okolnosti i činjenice u vezi s današnjim prijetnjama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene