Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policijska brutalnost: Zagrepčanka brutalno pretučena nakon optužbe za krađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da i najobičnija kupnja može završiti nasiljem, na svojoj se koži prije nekoliko dana uvjerila 38-godišnja Zagrepčanka. Na izlazu iz trgovine djelatnica ju je optužila za krađu, a policijski službenik, umjesto da ju ispita, brutalno ju je izudarao.

Longeta na ruci i hrpa medicinskih dokumenata podsjetnik su na događaj koji već danima progoni 38-godišnju Marinelu. U drogeriji su je optužili za krađu ogrlice, a umjesto ispitivanja, dežurni policajac, kaže, počastio ju je udarcima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u Srbiji Pretukao djevojčicu do smrti pa šokirao priznanjem: Cure detalji mučnog slučaja, dijete je pokušavalo pobjeći monstrumu Slika nije dostupna Policijsko zataškavanje: Otac pretučenog tinejdžera ponudio da mu sina ispitaju na poligrafu

Da je doživjela napad pokazuje i medicinska dokumentacija, kao i terapija koju joj je prepisao psihijatar. U policiji nisu imali vremena pred kamerama komentirati slučaj, a u kratkom priopćenju kažu tek da je bilo uporabe sredstava prisile, no to je bilo u okviru zakona.

Nakon uhićenja Marinela je zaradila i prekršajnu prijavu, a umjesto kazne za krađu dobila je kaznu za remećenje javnog reda i mira.

A da uzimaju zakon u svoje ruke, pokazuju i prošli slučajevi. Poput onog prije pet mjeseci kada je interventni policajac Mario B., s trojicom kolega brutalno pretukao 16-godišnjeg mladića. Juniorskom reprezentativcu u kick boxingu slomljene su obje ruke, ozlijeđena kralježnica i unutarnji organi.

Tu je i statistika - opravdana uporaba sredstava prisile u odnosu na 2006-tu, prošle godine povećala se za više od 7%, a neopravdana uporaba za 100%.

Marinela smatra da većina ljudi još uvijek strepi od policijskih odora. No ona uz tužbu zbog prekoračenja ovlasti i nanošenja ozljeda, najavljuje i potraživanje odštete za duševne boli.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene