Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Meksikanke

Očekuje se objava identiteta vlasnika dresa, nitko još nije uhićen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jučerašnjeg dana trajala su privođenja u policiju u Novom Sadu. Srbijanska policija tijekom današnjeg dana mogla bi izvijestiti o uhićenju osumnjičenika.

Srbijanska policija još uvijek nije nikoga uhitila. Provode se obavijesni razgovori i traže dokazi koji bi doveli do osumnjičenika za ubojstvo 31-godišnje Meksikanke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo Meksikanke DNK uzorak ubojice poslan u Meksiko, Kanadu i SAD! Slika nije dostupna Slučaj ubijene Meksikanke Policija moli pomoć: Neka se javi osoba kojoj pripada ovaj dres!

Hrvatska policija zatražila je pomoć kolega iz Novog Sada u potrazi za vlasnikom dresa kojeg se povezuje s Meksikankom ubijenom na Marjanu krajem kolovoza. Trag, čini se, vodi u Srbiju. Nema službene potvrde da je poznat identitet Novosađanina, vlasnika sportskog dresa pronađenog nakon ubojstva Meksikanke Selene na Marjanu. No, šef srbijanske policije potvrdio je da privode osumnjičene i već danas mogli bi znati identitet ubojice s Marjana.

Srbijanski mediji objavili su jučer da će biti priveden i ispitan, čim hrvatska policija dostavi potrebnu dokumentaciju. No, u MUP-u takvih saznanja nemaju. Kažu da uz pomoć kolega iz Srbije provjeravaju više tragova. Prema riječima ravnatelja srbijanske policije Milorada Veljovića, privedenima će se uzeti i DNK uzorci radi uspoređivanja s materijalnim dokazima.

Posmrtni ostaci Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo u četvrtak poslijepodne su zrakoplovom Croatia airlinesa odvezeni prema Frankfurtu odakle su nastavili put prema Meksiku. Tijelo je u četvrtak ujutro sa Zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju KBC-a Split prebačeno na splitski aerodrom.

Tijelo je balzamirano i konzervirano jer tako nalažu propisi zemalja američkog kontinenta da se pri dopremanju preko oceana posmrnih ostataka u te zemlje, u ovom slučaju u Meksiko, s posmrtnim ostacima mora tako postupiti, doznali smo u Posmrtnim uslugama 'Tonkić', pogrebnom poduzeću koje je obavilo prijevoz do splitskog aerodroma.

>> DNK uzorak ubojice poslan u Meksiko, Kanadu i SAD!

Dalmacija News prenio je jučer ispovijest dviju djevojaka koje tvrde kako su upravo s tim muškarcem, vlasnikom dresa, bile na večeri nekoliko dana prije ubojstva Meksikanke. O tome su dale iskaz policiji.

Dvije 24-godišnje djevojke tvrde da je priča započela oko 20. kolovoza kada je majka jedne od njih, šetajući psa po Bačvicama, susrela čovjeka koji joj je ponudio besplatan provod u crnogorskoj Budvi. Budući da su baš u to vrijeme stigle njezina kćer i prijateljica, ona ih je upoznala s njim. Nakon toga su se djevojke nastavile družiti sa sredovječnim muškarcem koji im je rekao da dolazi iz Novog Sada.

Navodni se susret dogodio u poslijepodnevnim satima, a ubrzo nakon toga su završili u baru koji se nalazi u 'šumici' na Ovčicama. Muškarac, za kojeg tvrde da je bio s njima, odgovara opisu vlasnika dresa- ima oko 40 i 45 godina, s dresom Milana na čijoj poleđini je pisalo 'Reksi'. Djevojke su primijetile da je muškarac jako nervozan i čudan.

>> Zašto otisak prsta ne pomaže policiji u otkrivanju ubojice Meksikanke?

'Najprije nas je odveo u Mediteranium na večeru, a ubrzo nakon toga nam je ponudio besplatan provod u Budvi, sa zaustavljanjem u Dubrovniku. Bio nam je jako čudan, a nama se sve činilo kao dobra zabava. Kako je večer prolazila, sve je postajalo sve čudnije. Stalno nas je nagovarao da odemo s njim u Budvu, a zatim nam je pokazao da ima tri putovnice. Imao je putne isprave Crne Gore, BiH i Hrvatske, te se pohvalio da račune plaća s lažnim karticama, a s jednom takvom je platio i našu večeru.

Na sebi je imao dres Milana. Konobari u Mediteraniumu su ga zbog toga ismijavali, njemu iza leđa, govorili su da dolazi već par dana. Naravno, ja i prijateljica nismo pristali ići s njim u Crnu Goru. Dao nam je broj mobitela i podsjetnicu. Ime nam je rekao, ali se više ne sjećamo, a koliko je bio čudan govori i to ga je moja prijateljica u mobitel zapisala kao "Paravinja". Podsjetnicu je iste večeri bacila, a tek poslije smo iz medija saznali da se radi o mogućem ubojici Meksikanke ', ispričala je jedna od djevojki za Dalmacija News.

Dan nakon navodnog susreta Novosađanin, koji je prema iskazu djevojaka vozio Škodu karavan, poslao je poruku u kojoj ih je ponovno upitao jesu li voljne s njim ići u Budvu, na što one nisu odgovorile. Nekoliko dana nakon toga pronađeno je Selenino tijelo na Marjanu, a kad su djevojke vidjele u medijima da se traži vlasnik spornog dresa, javile su se policiji i sve ispričale. Policiji nisu rekle ime jer ga nisu znale, ali su dale opis i broj mobitela s kojeg im je slao poruke.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene