Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR

Otkriven detalj koji baca novo svjetlo na tragičnu nesreću: Policija objavila što je radio vozač prije nego što se zabio u automobil na autocesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozača kamiona sumnjiči se da je izazvao prometnu nesreću jer je tijekom vožnje koristio mobilni telefon. DNEVNIK.hr neslužbeno doznaje da je u trenutku udara u vozilo na mobitelu pregledavao poruku, a u srijedu mu je određen jednomjesečni pritvor.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac i Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom BiH zbog osnova sumnje da je u ponedjeljak počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

On je u srijedu ispitan na Županijskom sudu u Karlovcu te mu je određen jednomjesečni pritvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA NJIH NALETIO KAMION Objavljen novi stravičan detalj nesreće na A1 kod Brinja u kojoj je poginulo dijete: Poljaci stajali u desnoj traci

Sumnjiči ga se da je 6. rujna 2021. godine u 15:28 na autocesti A1 kod Brinja izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 10-godišnji putnik u osobnom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a dvoje je putnika lakše ozlijeđeno.

Osumnjičen je da je prometnu nesreću izazvao tako što je upravljao teretnim vozilom u smjeru Zagreba te je na 117. kilometru autoceste upotrebljavao mobilni telefon za vrijeme vožnje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna troje ozlijeđenih Policija otkrila detalje nesreće na A1 u kojoj je poginuo 11-godišnjak: Uhićen vozač kamiona

DNEVNIK.hr neslužbeno doznaje da je vozač kamiona na mobitelu pregledavao poruku koja mu je pristigla. 

Time si je smanjio mogućnost reakcije i sigurnog upravljanja vozilom te je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja zaustavljenog automobila poljskih nacionalnih oznaka udario u vozilo kojim je upravljao 37-godišnji poljski državljanin, a koji je iz zasad neutvrđenog razloga bio zaustavljen u krajnjoj desnoj voznoj traci autoceste.

On je doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Ispitan na DORH-u

DORH je priopćio da je 46-godišnjak tijekom vožnje upotrebljavao mobilni telefon uslijed čega nije pravovremeno uočio automobil kojim je upravljao 37-godišnji poljski državljanin, a koji je bio zaustavljen u krajnjoj desnoj prometnoj traci.

"Osnovano se sumnja da je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja zaustavljenog vozila, prednjom desnom stranom teretnog vozila udario u stražnju lijevu stranu osobnog automobila. U prometnoj nesreći je 10-godišnji putnik u osobnom vozilu poljskih registarskih oznaka zadobio ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja, dok je vozač osobnog automobila zadobio po život opasne ozljede, a dvoje putnika je zadobilo lake tjelesne ozljede", priopćeno je iz DORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene