Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni trošak

NE NASJEDAJTE NA OVO Prevaranti imaju novi način izvlačenja novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u pozorava na prijevaru kojom su u proteklo vrijeme prevareni pojedini građani.

Unazad nekoliko dana, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježena su dva slučaja specifičnih prijevara građana.

Pročitajte i ovo Policija Prometni kaos Vozio pijan pa napravio kaos: Auto završio u obiteljskoj kući, među sedmero ozlijeđenih su i djeca Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Prijevare su počinjene na način da nepoznata osoba s telefonskog broja strane zemlje stupa u kontakt sa građanima, predstavljajući se kao navodni zaposlenik hrvatske ambasade u Londonu, tražeći od njih da uplate određeni novčani iznos za člana njihove obitelji.

Većinom pozivatelj ima saznanja da žrtva doista ima člana obitelji u inozemstvu, pa kaže da je navedenoj osobi pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju ili mu je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj. Novac za troškove liječenja traže hitno da se uplati najčešće putem Western Uniona.

Nakon stupanja u kontakt s članovima obitelji, osobe koje su novac uplatile, shvate da su postale žrtve prijevare.

Policija stoga upozorava građane da ako dobiju takav poziv, dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije uplaćivanja novca, odnosno da stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija te kako ne bi postali žrtve prijevare.

Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene