Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta oko 37.000 kuna

Uhićen serijski pljačkaš: Bizarnim oružjem prijetio u poštama, pekarnicama...

Medicinska šprica
Medicinska šprica Foto: PU zagrebačka
Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom koji je serijski pljačkao pošte, pekarnice, ljekarne i trgovinu.

Zagrebački policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 10 razbojništva, zajedno sa 41-godišnjakinjom, od čega su dva ostala u pokušaju.

Potvrđena je sumnja da je od 13. do 25. svibnja u popodnevnim satima, osumnjičeni počinio čak četiri razbojništva u poštama - u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu, u Ulici Božidara Magovca te na Savskoj cesti.

Ušao bi te verbalno prijetio, a u jednom slučaju je prijetio i medicinskom špricom pa ukrao novac.

Sumnja se da su osumnjičeni zajedno, 31. ožujka u popodnevnim satima, došli do pekarnice u Vukotinovićevoj ulici, gdje su fizički napali zaposlenicu i pokušali ukrasti novac. Nakon dva tjedna, 13. travnja, došli su zajedno u istu pekarnicu te su prijetili nožem zaposlenici ukrali novac.

Sumnja se da je osumnjičeni istog dana došao u pekarnicu u Drenovačkoj ulici gdje je prijeteći medicinskom špricom pokušao ukrasti novac. Također, početkom travnja u popodnevnim satima, došao je u trgovinu na Vinogradskoj cesti, prijeteći medicinskom špricom ukrao novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kada će se stati na kraj? Još jedna pljačka u Zagrebu: Nepoznati razbojnik oštrim predmetom opljačkao poštu u Savskoj

Sumnja se da je osumnjičeni od 20. do 24. svibnja u Rendićevoj Ulici i na Savskoj cesti prijetio medicinskom špricom i počinio razbojništva u dvije ljekarne kako bi ukrao novac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga u tijeku Starijoj ženi pokušali prodati lažnu zlatnu ogrlicu: Domišljati dvojac ukrao par tisuća kuna pa pobjegao

"Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku je osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu", zaključila je zagrebačka policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene