Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nož, bengalka, boce...

FOTO Objavljeni detalji incidenta na prosvjedu: Pogledajte što je sve policija pronašla kod maloljetnika

Policijska zapljena na prosvjedu
Policijska zapljena na prosvjedu Foto: PU zagrebačka
Nakon završetka prosvjeda na Trgu žrtava fašizma, zagrebačka policija je privela maloljetnika koji je kod sebe imao boce ispunjene lakozapaljivom tekućinom, jednu bengalku, nož i improvizirano hladno oružje.

Tijekom osiguranja javnog prosvjeda na Trgu žrtava fašizma, zagrebački policajci su priveli 44-godišnjaka zbog sumnje da je narušavao javni red i mir te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog.

Isto tako, u službene prostorije privedena su trojica muškaraca starosti 25, 27 i 27 godina koji su bili pod utjecajem alkohola. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja će, uz optužni prijedlog, dovesti 27-godišnjaka u prostorije Dežurnog odjela Prekršajnog suda u Zagrebu. dok su druga dvojica muškaraca (25, 27) pušteni budući da nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja, priopćila je policija.

Uz njih, priveden je i maloljetnik te je kriminalističko istraživanje u tijeku. Policija je posumnjala da kod sebe ima nedozvoljene predmete. Policiji je pružao otpor.

Policijska zapljena na prosvjedu Policijska zapljena na prosvjedu (Foto: PU zagrebačka)

"Kod njega su pronađeni nož, bengalka, više staklenih boca ispunjenih lakozapaljivom tekućinom i jednu improviziranu napravu s čavlima, a za koju je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnom sredstvu, već o improviziranom hladnom oružju pogodnom za napad ili nanošenje ozljeda", dodaju iz policije.

Policijska zapljena na prosvjedu Policijska zapljena na prosvjedu (Foto: PU zagrebačka)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priveden muškarac Provalnik prijetio policajcima, a jednog i napao

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna danima se bore s vatrom Pao dubrovački piroman? Priveden 48-godišnjak, sumnja se da je podmetnuo više požara

Ističu da će, nakon provjere audio i foto dokumentacije utvrditi je li bilo još protupravnog ponašanja. "Tijekom održavanja ovog mirnog okupljanja i javnog prosvjeda nisu zabilježeni drugi događaji koji bi zahtijevali primjenu policijskih ovlasti, a tijekom provedbe mjera sigurnosti održano je povoljno stanje sigurnosti", zaključuju iz zagrebačke policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene